search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 15:04
MENU CLOSE

Γάζα: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας» (Video)

19.05.2021 13:46
gaza_israel_new

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο εκεχειρίας, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος του Ισραηλινού στρατού επεσήμανε ωστόσο παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος είναι έτοιμο για μια παράταση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Εξετάζουμε το ζήτημα της πλέον κατάλληλης στιγμής για την κήρυξη εκεχειρίας», όμως «προετοιμαζόμαστε για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εξετάζει αν η επιχείρησή του έχει «πετύχει τους στόχους της».

Μέση Ανατολή: Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να πλήττει τη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στον θύλακα. Οι χαμηλές πτήσεις των μαχητικών κράτησαν πολλούς κατοίκους ξάγρυπνους.

Τουλάχιστον 217 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 63 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιδρομές από τη 10η Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Στην ισραηλινή πλευρά, γίνεται λόγος από την αστυνομία για 12 θανάτους από τις παλαιστινιακές ρουκέτες.

Στη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 24 Παλαιστίνιους από τη 10η Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

OHE: Διπλωματική πρωτοβουλία από το Παρίσι

Το ΣΑ του ΟΗΕ – όπου επικρατεί αδιέξοδο εδώ και οκτώ ημέρες, δεν έχει υιοθετηθεί ούτε μια απλή ανακοίνωση για τη σύρραξη, εξαιτίας της ένστασης που προβάλλουν οι ΗΠΑ, διότι θεωρούν οποιαδήποτε τέτοια κίνηση αντιπαραγωγική, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές – δεν μπόρεσε να συμφωνήσει ούτε χθες Τρίτη. Ωστόσο η Γαλλία ανακοίνωσε πως κατέθεσε σχέδιο απόφασης που καλεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, σε συντονισμό με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε για πρώτη φορά την «υποστήριξή» του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη διάρκεια συνδιάλεξής του τη Δευτέρα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα συνεχίσουμε για όσο χρειάζεται ώστε να επαναφέρουμε την ηρεμία των πολιτών του Ισραήλ», διεμήνυσε όμως ο κ. Νετανιάχου.

Ειδήσεις σήμερα

Ανελέητη «σφαγή» στη Γάζα – Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Photos/Videos)

Συνεχίζεται η «σφαγή» στη Γάζα – Δραματική προειδοποίηση Γκουτέρες για κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης (Photos/Videos)

Ισραήλ: Κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα – Ισοπέδωσε τα γραφεία Associated Press και Al Jazeera (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 15:00