search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Microsoft: «Συνταξιοδοτεί» οριστικά τον Internet Explorer

20.05.2021 17:54
explorer_new

Μετά από 25 χρόνια, έντεκα εκδόσεις και… πολλά παράπονα από δυσαρεστημένους χρήστες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι βάζει στην άκρη οριστικά τον Internet Explorer.

Ήδη από το 2016 η Microsoft προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτύου και περάσουν στον Edge, o οποίος είναι ένας σύγχρονος browser, καθώς από τότε έχει διακόψει την υποστήριξη στις εκδόσεις 7, 8, 9 και 10.

Ωστόσο, πλέον η απόφαση της εταιρείας μοιάζει οριστική: η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει εντελώς την υποστήριξη για το πρόγραμμα Internet Explorer ως τις 15 Ιουνίου 2022, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος του φυλλομετρητή, ο οποίος από τότε θα παραμείνει πλήρως ευάλωτος σε οιαδήποτε απειλή.

Η εταιρεία υπενθύμισε ότι το IE Mode είναι ενσωματωμένο στον Edge, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε παλαιούς ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Explorer. Επίσης, εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία από τον ΙΕ μπορούν να μετεγκατασταθούν στον Edge με μερικά κλικ, καθώς το λογισμικό των Windows 10 περιλαμβάνει ήδη το νέο πρόγραμμα περιήγησης.

Η μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισε η Microsoft έγκειται στο ότι χιλιάδες εταιρείες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τον Internet Explorer ακόμα ως τον εσωτερικό τους browser, παρά το γεγονός ότι συνολικά χρησιμοποιείται μόλις από το 0,8% των ανθρώπων στον πλανήτη που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, από 95% το 2003.

Ωστόσο, ο Explorer αποτέλεσε ένα από τα προγράμματα που έκαναν κακό στο όνομα της Microsoft, καθώς το 2006 το περιοδικό PC World κατέταξε τον ΙΕ 6 μεταξύ των 25 χειρότερων τεχνολογικών προϊόντων μέχρι τότε, θυμίζοντας ότι το 2004 η αμερικανική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης Υπολογιστών κάλεσε τους χρήστες του διαδικτύου να χρησιμοποιούν οιονδήποτε άλλο browser εκτός από τον ΙΕ 6, λόγω των πολλών κενών ασφαλείας που είχε.

Ειδήσεις σήμερα

Το σκάνδαλο που φέρεται να οδήγησε στην αποχώρηση του Μπιλ Γκέιτς από τη Microsoft

Έως και 18 μήνες μπορεί να διαρκέσει η παγκόσμια έλλειψη τσιπ για τη βιομηχανία

Τρέχει και δεν φτάνει η Microsoft: Σοβαρά προβλήματα με τις τελευταίες αναβαθμίσεις των Windows 10

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15