Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πανεύκολες και αφράτες σπιτικές βάφλες με τυρί τσένταρ και μπέικον , για να απογειώσετε το πρωινό, για ένα γρήγορο σνακ αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να τις σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό μάτι, με κρέμα τυρί με μυρωδικά ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.
½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
4 φέτες μπέικον σοταρισμένο και ψιλοκομμένο
2 αυγά (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
1 ¾ φλιτζανιού βουτυρόγαλα, ξινόγαλο ή αριάνι
2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Θερμάνετε τη βαφλιέρα σας και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σταθεροποιηθούν και να σχηματίζουν κορυφές. Στη συνέχεια χτυπήστε τους κρόκους με το βουτυρόγαλα μέχρι να ανακατευτούν καλά και ρίξτε το στο μπολ με τα στέρεα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέστε το τυρί, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τέλος με μια σπάτουλα συνδυάστε τα χτυπημένα ασπράδια με προσεκτικές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος. Λαδώστε ελαφρά τις θέσεις της βαφλιέρας σας, αν χρειάζεται , και βάλτε σε κάθε θέση της από μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα. Ψήστε για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας.
Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τη Μενδώνη στην Ακρόπολη- Τι είπαν μεταξύ τους
Εμβόλιο AstraZeneca: Στο χειρουργείο εσπευσμένα η 44χρονη (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.