search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Τελεσίγραφο 90 ημερών από Μπάιντεν στη CIA για την προέλευση του κορωνοϊού

26.05.2021 22:08
usa-flag-new-01
Photo: Pixabay

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του νέου κορωνοϊού και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακίνητα: Αυτές είναι οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Μένιος Φουρθιώτης: Νέο αίτημα μέσα από τη φυλακή – Τι ζητά ο παρουσιαστής

Τήνος: Πολυσέλιδο αφιέρωμα από το ιταλικό περιοδικό Ιn Viaggio

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52