search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:41
MENU CLOSE

Είναι επίσημο: Το ούζο και το τσίπουρο είναι και με τη βούλα Ελληνικά προϊόντα

31.05.2021 15:43
ouzo-new

Είναι γεγονός. Το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι ελληνικότατα προϊόντα καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για την καταχώρισή τους ως προϊόντων Γεωγραφικής Ενδειξης (Π.Γ.Ε.) στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, η έγκριση επετεύχθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

«Τα προϊόντα μας “Ούζο” και “Τσίπουρο/Τσικουδιά” ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές, κι αυτό διότι θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στη Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας κράτη ακριβώς όπως ακριβώς προστατεύονται στην Ε.Ε. Επίσης, αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της Ε.Ε. με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων. Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΑΟΠ

Ειδήσεις σήμερα

Μένιος Φουρθιώτης: Έστειλε εξώδικα – «Εντός 10 ημερών να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη»

Ποιος ήταν ο Άρης που εκτέλεσαν στα Σεπόλια – Οι τρεις αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας (video)

Οργισμένος ο άντρας της 44χρονης που πέθανε από θρόμβωση: «Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδησή τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40