search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:13
MENU CLOSE

Δολοφονία Μπερδέση: «Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να επιβιώσει» λέει ο Κεχαγιόγλου (video)

01.06.2021 09:47
berdesis

Ο Τάσος Μπερδέσης, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία, είναι το τελευταίο θύμα στον αιματηρό και ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας.

Το πρωί της Δευτέρας το όνομα του 39χρονου προστέθηκε στη λίστα των νεκρών ανάμεσα στις συμμορίες που εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας, καθώς ο Πατρινός πυγμάχος δολοφονήθηκε από το καλάσνικοφ των εκτελεστών του.

Στον φάκελο Χρυσοχοΐδη ο Μπερδέσης

Όπως έγινε γνωστό, στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιλαμβάνεται το όνομα του 39χρονου πυγμάχου που εκτελέστηκε χθες το πρωί στη Βάρη.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αναφορά από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας στην υπόθεση του 2015, στην οποία είχε περιληφθεί και ο 39χρονος, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Αν και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 39χρονος είχε αθωωθεί, αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για τις αστυνομικές αρχές.

Κεχαγιόγλου: Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει

Να βρεθούν οι δολοφόνοι του πελάτη και φίλου του Τάσου Μπερδέση ευχήθηκε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στο MEGA μετά τη δολοφονία του πυγμάχου μίλησε για ένα φτωχό παιδί. «Λυπάμαι πολύ. Ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια. Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν σε αυτή την φτώχεια. Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει. Το αν αυτοί ήταν πάντοτε νόμιμοι ή στα όρια της νομιμότητας, θα το κρίνει η δικαιοσύνη» είπε στο MEGA.

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω εικασίες. Το ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και έχει αθωωθεί κατ’ επανάληψη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να εικάσω τι συνέβη τώρα. Είναι στα χέρια της Αστυνομίας η υπόθεση. Ελπίζω και εύχομαι να βρουν τους δολοφόνους και να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Ο Τάσος εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου» σημείωσε.

Σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του Τάσου Μπερδέση στο φάκελο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις. «Σε έναν φάκελο που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε ποινικές υποθέσεις δεν σημαίνει ότι και οι 500 είναι ένοχοι. Επειδή το όνομα του Τάσου ενεπλάκη στο παρελθόν σε δίκη με αυτό που αποκαλείται ελληνική μαφία θεωρώ ότι για αυτό τον λόγο η Ελληνική Αστυνομία τον συμπεριέλαβε σε αυτό τον κατάλογο. Στην δίκη αυτή ο Τάσος είχε αθωωθεί κατ’ έφεση» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάποια χρόνια αργότερα για υπόθαλψη εγκληματία. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε.

«Μετά την τελευταία του εμπλοκή για την υπόθαλψη εγκληματία, του είπα ότι όσο και αν αθωώνεται στις δίκες, αυτές του κόστισαν. Η τελευταία καταδίκη τού στέρησε τη δυνατότητα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τον αγώνα πυγμαχίας που ο Τάσος Μπερδέσης χτύπησε θανάσιμα τον αντίπαλό του ανέφερε ότι «δεν ήταν ποινικό αδίκημα ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, τυχαίο περιστατικό κατά την διάρκεια αγώνα πυγμαχίας».

45 συμβόλαια θανάτου σε 12 χρόνια

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ελληνική μαφία χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, τους «Βόρειους» και τους «Νότιους». Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες και αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς».

Να σημειωθεί ότι από το 2009 έως 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου και έγιναν δεκάδες απόπειρες, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες. Μάλιστα τους τελευταίους πέντε μήνες έγιναν πέντε δολοφονίες.

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήμα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

«Δεν τον απασχολούσε κάτι»

Ο Θοδωρής Ριτζάκης, συναθλητής του Τάσου Μπερδέση, μίλησε στο Open TV, για το πώς τον έζησε τους τελευταίους έξι μήνες. Εκανε λόγο για έναν ευγενικό άνθρωπο, που δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι.

«Παρά τη δύσκολη κατάσταση αποφάσισα να βγω για να πω δύο πράγματα. Ο Τάσος είναι το θύμα της υπόθεσης. Για τα παλαιότερα γεγονότα έχει αθωωθεί. Όσοι τον θυμόμαστε μέσα από τα γυμναστήρια, ήταν μέσα στον αθλητισμό, τον θυμόμαστε για μία άψογη προσφορά. Ήταν από τους πλέον ευγενικούς στο άθλημα. Πάντα με χαμόγελο. Πότε δεν είχε τουπέ» είπε αρχικά και απατώντας σε ερώτηση για το αν έδειχνε προβληματισμένος τον τελευταίο καιρό για κάτι απάντησε:

«Όχι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Για το παρελθόν δεν μπορώ να πω. Εγώ τον έζησα τους τελευταίους 6 μήνες, που ήταν σε διαδικασία να διεκδικήσει πάλι Ολυμπιακή πρόκριση. Δεν τον απασχολούσε κάτι. Δεν έδειχνε ανήσυχος. Υπάρχουν πολλά αρρωστημένα μυαλά, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή τη λογική. Δεν μπορούμε να πούμε ότι προκάλεσε».

Και κατέληξε: «Ο Τάσος και ο κάθε Τάσος είχε άλλες 10 ιδιότητες. Το ότι ήταν στην πυγμαχία δεν πρέπει να συνδέεται το άθλημα και παρανομίες. Το να τονίζεται η συγκεκριμένη ενασχόληση είναι λάθος».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Στο μικροσκόπιο η διαδρομή των εκτελεστών

Τάσος Μπερδέσης: Αυτός είναι ο πυγμάχος που εκτέλεσαν στη Βάρη (Photos/video)

Νέα μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη – Σκότωσαν γνωστό πυγμάχο στη μέση του δρόμου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:13