search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Ναπολιτάνικα ζυμαρικά με σάλτσα «Βεζούβιος»

01.06.2021 07:00
pasta-alla-vesuviana-spicy-pasta_1200x800

Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά alla vesuviana, που είναι εμπνευσμένο από το διάσημο ηφαίστειο του κόλπου της Νάπολης.

Το μεσογειακό αυτό πιάτο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, προκαλεί εκρήξεις γεύσεων με τις πικάντικες νότες του.

Υλικά

320 γραμμάρια μακαρόνια (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
400 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλα φρέσκια
70 γραμμάρια ξερό κόκκινο κρεμμύδι
6 γραμμάρια φρέσκια πιπεριά τσίλι
40 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
20 γραμμάρια κάππαρη ξαρμυρισμένη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγη ρίγανη φρέσκια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το, καθώς επίσης και την φρέσκια πιπεριά τσίλι και τις ελιές. Στραγγίστε καλά τη μοτσαρέλα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια.

Παράλληλα τοποθετήστε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και φέρτε σε βρασμό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι και τα τσίλι, σοτάροντάς τα ελαφριά μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι.

Ρίξτε μισή κουτάλα από το νερό που βράζει και προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες πατώντας τες με μια κουτάλα για να σπάσουν και να λιώσουν.

Στη συνέχεια ρίξτε τις ελιές και την κάππαρη, μετά από λίγο δοκιμάστε τη γεύση και αλατοπιπερώστε ανάλογα. Βράστε τη σάλτσα για περίπου 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίξτε την μοτσαρέλα και τη φρέσκια ρίγανη.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά, αδειάστε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέστε μια κουτάλα από το νερό που έχουν βράσει, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστή την μακαρονάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:41