search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Βρετανία: Αλλάζει τη λίστα με τους προορισμούς για ταξίδια – Τι εκτιμάται για την Ελλάδα

03.06.2021 15:49
tourist_new

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται η βρετανική κυβέρνηση να παρουσιάσει τη νέα «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη» λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται ή αποθαρρύνονται τα ταξίδια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, πριν από τρεις εβδομάδες η Βρετανία παρουσίασε τις πρώτες λίστες, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην «πορτοκαλί», μαζί με χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, πράγμα που σημαίνει ότι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες είναι υποχρεωμένοι, εκτός από δύο αρνητικά μοριακά τεστ, να παραμείνουν σε 10 ημέρες κατ’οίκον περιορισμό.

Στην «πράσινη» λίστα εντάχθηκαν μόλις 12 χώρες και περιοχές, ωστόσο βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από χώρες και τουριστικούς οργανισμούς να αναθεωρήσει τη λίστα αυτή και να εντάξει κι άλλους προορισμούς. Πάντως, ο ίδιος ο Τζόνσον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει τις συστάσεις του Ενιαίου Κέντρου Βιοασφάλειας, που αποτιμά τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά χώρα. Μάλιστα, προσέθεσε με νόημα ότι δε θα διστάσει να βάλει «πράσινες» χώρες στην πορτοκαλί κατηγορία.

Εν αναμονή των επισήμων ανακοινώσεων, ο Independent αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα στην «πράσινη» λίστα να συμπεριληφθούν ελληνικά νησιά όπως η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος και δεν αποκλείει κάτι ανάλογο και για Κέρκυρα, Λέσβο, Ρόδο. Άλλα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν η Ελλάδα, μαζί με Ισπανία και Κύπρο, θα μπουν στα… πράσινα, στην επόμενη αναθεώρηση της λίστας, στις 28 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Μαχαιριά» από Τζόνσον στον τουρισμό – Καλεί τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε «πορτοκαλί» χώρες (Video)

Κορωνοϊός: Τουρισμός μόνο σε «πράσινες» χώρες, λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Κορωνοϊός-τουρισμός: Η Ολλανδία «έβαψε πορτοκαλί» τα ελληνικά νησιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14