search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια

07.06.2021 12:14
emvoliastiko_kentro_new

Ίσως και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού το άνοιγμα της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό των ηλικιακών κατηγοριών 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια.

Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα εμβολιάζεται μόνο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πλέον θα είναι διαθέσιμα ραντεβού και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει στη χώρα μας έγκριση για τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18-24 ετών, για τους οποίους θα ισχύσει το ίδιο εμβολιαστικό πλάνο

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, που θα γίνονται σε κατάκοιτα άτομα. Το εμβόλιο που έχει προκριθεί είναι το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

«Καμπανάκι» ειδικών για 4ο κύμα

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι «φωνές« επιστημόνων και γιατρών που επισημαίνουν ότι αν δεν προχωρήσει γρήγορα το πρόγραμμα εμβολιασμών, από την φθινόπωρο η χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη και με ένα 4ο κύμα πανδημίας κορωνοϊού.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας ότι θα πάμε σε νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικίες άνω των 60.

Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή το ποσοστό της ανοσίας είναι περίπου στο 22% και ο στόχος είναι το 50% τέλος Ιουνίου και 75% τέλος Αυγούστου-80% αρχές Σεπτεμβρίου, γι αυτό πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια – Πόσες δόσεις θα χρειαστούμε

Καρδιολογικά προβλήματα: Ποια συμπτώματα στο παιδί είναι ανησυχητικά

Self test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος Ιουνίου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:12