search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:36
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Η Apple αποζημίωσε με εκατομμύρια ιδιοκτήτρια iPhone – Πρωτοφανές περιστατικό

08.06.2021 14:02
iphone

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό. Η εταιρία Apple αποζημίωσε με ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μία γυναίκα από το Όρεγκον.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: Η γυναίκα πήγε τη συσκευή της iphone για επισκευή. Οι τεχνικοί δεν αρκέστηκαν στο να της φτιάξουν το τηλέφωνο αλλά το χρησιμοποίησαν – όχι για να πάρουν τηλέφωνο ή να στείλουν ένα μήνυμα αλλά για να ανεβάσουν εικόνες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.  

Η γυναίκα έστειλε το iPhone της για επισκευή στις 14 Ιανουαρίου 2016 σε έναν εγκεκριμμένο από την Apple κατάστημα επισκευής που ονομάζεται Pegatron Technology Service, στην Καλιφόρνια. 

Πορνογραφικό υλικό

Οι τεχνικοί εκεί ανέβασαν στη συνέχεια …πιπεράτο υλικό στο λογαριασμό Facebook της γυναίκας, ανέφεραν τα έγγραφα, όπως αναφέρει ο guardian..

Τα βίντεο μεταφορτώθηκαν για να φαίνεται ότι η ίδια η γυναίκα τα είχε μοιραστεί σκόπιμα, προκαλώντας στη γυναίκα «σοβαρή συναισθηματική αγωνία», αν μη τι άλλο. 

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το περιστατικό όταν φίλοι έκπληκτοι είδαν τα βίντεο και τις εικόνες στο Facebook.

Η γυναίκα μήνυσε την Apple και τελικά συμφώνησε με την εταιρεία σε ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για ηθική βλάβη

Έκρυψαν την υπόθεση

Όμως η Apple δεν αναφέρθηκε ποτέ απευθείας στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια να την κρατήσει κρυφή.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μόνο όταν οι δικηγόροι σε μια νεότερη, άσχετη υπόθεση που αφορούσε την Apple και την Pegatron αναφέρθηκαν σε αυτό.

Η Apple επιβεβαίωσε το περιστατικό σε δήλωση τους προς τον Guardian, τη Δευτέρα. Οι δικηγόροι της γυναίκας δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο στην εφημερίδα.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και διαθέτουμε ορισμένα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα προστατεύονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Όπως σημειώνει η Telegraph, η υπόθεση υπονομεύει το επιχείρημα της Apple ότι επιτρέπει μόνο σε εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής να επισκευάζουν συσκευές, ύστερα από προσεκτικό έλεγχο.  

Εκείνο που δεν έγινε γνωστό, για προφανείς λόγους, είναι πώς η πολυεθνική εταιρία αντιμετώπισε νομικά το συγκεκριμένο συνεργείο επισκευών τηλεφώνων.   

Εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες των μεγαλύτερων ΜΜΕ παγκοσμίως

Χάρι – Μέγκαν: Από το Megxit στη μικρή Λίλιμπετ – Νταϊάνα (Video/Photos)

«Αυστραλοτιτάν»: Ανακαλύφθηκε νέος γίγαντας – Είχε μήκος όσο ένα γήπεδο μπάσκετ και ύψος δύο ορόφων (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29