search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:21
MENU CLOSE

«Κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική στην εστίαση – Συνεδριάζει η Επιτροπή

09.06.2021 10:46
estiasi_new

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης και των περιοριστικών μέτρων που δεν έχουν ακόμη αρθεί, αφού σχεδόν όλες οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες έχουν ανοίξει, θα εξετάσει στη συνεδρίασή της η επιτροπή των ειδικών.

Στο τραπέζι είναι η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση (πιθανότατα από αυτό το Σάββατο), η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και η αύξηση των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (δεξιώσεις, γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις σχετικές εισηγήσεις θεωρείται πιθανή η παράταση κατά μία στο ωράριο της νυχτερινής κυκλοφορίας, που μέχρι σήμερα επιτρέπεται έως τις 00.30.

Τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να κλειδώσουν από σήμερα, μετά τη σύσκεψη των ειδικών, οι οποίοι παρόλα αυτά θα συνεκτιμήσουν και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, το αργότερο στα τέλη του μήνα προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης.

«Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί»

«Έχουμε σταθερή αποκλιμάκωση σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Το τρίτο κύμα όπως ανέβηκε έτσι και πέφτει. Είναι ικανοποιητική η πορεία, πιστεύω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εμβολιασμούς. Είναι ένα αγαθό που πρέπει να το απολαύσουν όλοι οι πολίτες. Είναι κρίμα να μην απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας που είναι υψηλού κινδύνου. Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, είναι ενδημικός”, τόνισε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σαρηγιάννης: Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην σπείρω πανικό

Απεργία την Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Λινού: Ναι στον εμβολιασμό παιδιών – Yπαρκτός ο κίνδυνος να νοσήσει σοβαρά ένα παιδί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:15