search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:40
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είναι όλα κατασκευασμένα» φώναξε στους δημοσιογράφους ένας από τους συλληφθέντες

09.06.2021 14:59
zakynthos

Στην εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της γυναίκας, εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου που χειρίζεται την δικογραφία, τόσο για την εκτέλεση της γυναίκας όσο και για την πρόσφατη δολοφονία του επιχειρηματία.

Την ώρα που οδηγούνταν στην κλούβα της Αστυνομίας, μετά την εισαγγελέα, ένας εκ των κατηγορουμένων φώναξε, βλέποντας τους δημοσιογράφους, πως είναι «όλα κατασκευασμένα». Ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα. Σύντομα, θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου».

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης αναφέρθηκε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις. Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη» ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας.

Και πρόσθεσε: «Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης».

Οπως τόνισε: «Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις».

«Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως», ανέφερε ο κ. Τζεφέρης.

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή – Πού εστιάζουν οι έρευνες των αρχών (Video)

Ζάκυνθος: Και απότακτος αστυνομικός στους συλληφθέντες για την εκτέλεση της συζύγου του επιχειρηματία

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:40