search
ΔΕΥΤΕΡΑ 02.11.2026 09:11
MENU CLOSE

Γκράβα: Ανοίγουν ξανά σήμερα τα σχολεία

02.11.2026 08:12
grava

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα αναστολής της λειτουργίας τους, οι σχολικές μονάδες της Γκράβας ανοίγουν ξανά σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σχολικό συγκρότημα παρέμενε κλειστό από τις 9 Οκτωβρίου, μετά την εμφάνιση οσμής αερίου, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε πραγματοποιήθηκαν εκτενείς έλεγχοι από τον διαχειριστή του δικτύου φυσικού αερίου, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση των καυστήρων για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων, καθώς και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, δεν διαπιστώθηκε διαρροή αερίου.

Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από σήμερα, με την παροχή φυσικού αερίου να παραμένει κλειστή.

Με επιστολή που απέστειλε χθες στους διευθυντές όλων των σχολείων του συγκροτήματος της Γκράβας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τους ενημέρωσε για τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί και επανέλαβε ότι η παροχή αερίου θα παραμείνει κλειστή.

Παράλληλα, ζήτησε τη συμβολή τους στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική Αρχή θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Διαβάστε επίσης

Δίκη για τα Τέμπη: 21 μάρτυρες καταθέτουν αυτή την εβδομάδα – Ποια κρίσιμα έγγραφα περιμένει το δικαστήριο

Θύελλα με Μενδώνη για την ακύρωση διαγωνισμών για τουαλέτες, ερμάρια και πωλητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους

Κακοκαιρία «Agneta»: Διπλό κύμα με 72 ώρες βροχοπτώσεων και εικονικό γράμμα «Π» επικινδυνότητας στον χάρτη της Ελλάδας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.11.2026 09:10