search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:12
MENU CLOSE

Χοληστερίνη: Οι φυσικοί τρόποι για να τη μειώσετε

16.06.2021 19:58
holisterole

Η χοληστερίνη είναι ένα λιπίδιο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Τα υψηλά επίπεδά της στο αίμα ωστόσο, συνδέονται με βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μερικές φορές, ο οργανισμός μας παράγει περισσότερη χοληστερίνη από όση χρειάζεται και αυτή η περίσσεια κυκλοφορεί στο αίμα.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

13 φυσικοί τρόποι

Δείτε φυσικούς τρόπους για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης:

Σταματήστε να μην τρώτε υδατάνθρακες: Το να τρώτε υγιεινούς, πολύπλοκους υδατάνθρακες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε με φυσικό τρόπο την χοληστερόλη σας. Οι διαλυτές ίνες βρίσκονται σε τρόφιμα με υδατάνθρακες όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα αμυλώδη λαχανικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 5-10 γρ. διαλυτών ινών ημερησίως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

Να γυμνάζεστε: Το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την χοληστερίνη σας.

Να καταναλώνετε τα καλά λιπαρά: Μπορεί να πιστεύετε ότι τα κορεσμένα και τα ακόρεστα λιπαρά είναι κακά για τη χοληστερίνη σας, αλλά δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά. Η κατανάλωση περισσότερου Ωμέγα3 που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια βελτιώνει την χοληστερίνη.

Να τρώτε τροφές με πολλές φυτικές ίνες: Συστήνεται να καταναλώνουμε 25 γρ. φυτικών ινών ημερησίως σε μια διατροφή 2.000 θερμίδων.

Διαχειριστείτε το βάρος του σώματός σας: Το τι και πόσο τρώμε επηρεάζει το πώς τα σώματά μας επεξεργάζονται την χοληστερίνη μας.

Προσπαθήστε να έχετε ένα γεύμα με λαχανικά ή όσπρια κάθε εβδομάδα: Ένα έξυπνα επιλεγμένο vegan γεύμα αποτελεί μεγάλο χτύπημα για την χοληστερίνη.

Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη στο σώμα σας, ενώ θα μειώσει την καλή.

Χαλαρώστε με το κόκκινο κρέας: Μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη. Ως άλλες εναλλακτικές μπορείτε να καταναλώσετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα πιο συχνά και αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα.

-Ετοιμάστε το φαγητό σας με λίγο διαφορετικό τρόπο: Δεν έχει να κάνει με το τι τρώτε, αλλά πώς το τρώτε. Μπορείτε να βρείτε πιο υγιεινούς τρόπους για να ετοιμάσετε το φαγητό σας.

Καταναλώστε περισσότερα προβιοτικά

-Εντάξτε στη διατροφή σας το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

-Προσέξτε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνετε.

-Διαβάστε τις ετικέτες με τα θρεπτικά στοιχεία σε προϊόντα: Είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα σας βοηθήσει να μειώσετε την χοληστερόλη σας.

Αρθρίτιδα: Τι να τρως για να διώξεις τον πόνο και να αποφύγεις τη φλεγμονή

Αλλεργία στον ήλιο: Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας

Χαμηλός αιματοκρίτης: Οι αιτίες που τον προκαλούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:11