search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:57
MENU CLOSE

Αυστραλία: Ιστοί αράχνης σκέπασαν ολόκληρα χωράφια

17.06.2021 17:26
araxnes-australia

Σε εκκένωση των σπιτιών τους προχώρησαν αρκετοί κάτοικοι της Βικτώριας στην Αυστραλία προκειμένου να αποφύγουν τις καταστροφικές πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, όταν επέστρεψαν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα παράξενο θέαμα.

Η γη, τα δέντρα και οι οδικές πινακίδες ήταν καλυμμένα με ένα πέπλο από ιστούς αράχνης, όπως αναφέρει άρθρο του Live Science.

Τα τοπικά αραχνοειδή κατέφυγαν σε υψηλότερα σημεία. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»), όταν οι αράχνες ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο στα δέντρα αφήνοντας τους ιστούς τους να καλύπτουν ολόκληρες επιφάνειες ή χωράφια.

«Όταν έχουμε πολύ ισχυρές βροχές και πλημμύρες, αυτά τα ζώα που περνούν τη ζωή τους κρυμμένα μέσα στο έδαφος, πλέον δεν μπορούν να ζήσουν εκεί οπότε μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», δήλωσε ο Ντίτερ Χότσουλι, καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο 7News. «Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο μετά από πλημμύρες», είπε, προσθέτοντας ότι οι αράχνες sheetweb – μια οικογένεια αραχνοειδών του γένους Stiphidiidae – πιθανότατα κλώθουν το μεταξιού.

«Το ταυτόχρονο ballooning χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια», σύμφωνα με το Μουσείο Αυστραλίας. Είναι πιθανό εκατομμύρια αράχνες να μετακινήθηκαν πιο ψηλά για να ξεφύγουν από τις πλημμύρες, δήλωσε ο Κεν Γουόκερ, εντομολόγος στα Μουσεία της Βικτώριας, στην εφημερίδα «The Age».

Η τοπική δημοτική σύμβουλος Κάρολιν Κρόσλεϊ δήλωσε στο BBC News ότι είχε παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο και στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τόσο δραματική έκταση. Οι ιστοί αράχνης θα πρέπει να διαλυθούν κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το BBC News.

Νέα παράταση της ΝΟΤΑΜ – Όλα όσα ισχύουν για τις πτήσεις

Πώς η «αεροπειρατεία» της Λευκορωσίας άλλαξε τον αεροπορικό χάρτη της Ευρώπης

Ρωσία: Ξεκινά πάλι αεροπορικές πτήσεις προς Βρετανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:57