search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:57
MENU CLOSE

Επίδειξη Dior: Μόδα και πολιτισμός σε μια λαμπερή βραδιά στο Καλλιμάρμαρο (Video/Photos)

18.06.2021 10:09
epideiksi-kallimarmaro-new

Με το άναμμα πυρσών ξεκίνησε η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο χθες, Πέμπτη με τη νέα συλλογή του οίκου να παρουσιάζεται υπό τον τίτλο Cruise 2022.

Μια συλλογή που αποτελεί ωδή του οίκου στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εξυμνώντας τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.

Η μεγάλη βραδιά ξεκίνησε με τα μοντέλα να περπατούν υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής, μπροστά στους καλεσμένους οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους 400 και εκ των οποίων οι 200 ήρθαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό.

Ο οίκος Dior συνεργάστηκε στενά -για την εκδήλωση αυτή- τόσο με Έλληνες αρχαιολόγους όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του οίκου μόδας η εκδήλωση στάθηκε αιτία ώστε οι πολύτιμοι και δημιουργικοί δεσμοί μεταξύ του Dior και της Ελλάδας να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο.

Εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σε παγκόσμια προβολή live για εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρούσα φυσικά ήταν και η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες σχεδιαστές επέλεξε ένα φόρεμα που σχεδιάστηκε από τον Χρήστο Κωσταρέλλο.

Πρόκειται για ένα φόρεμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ, σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η λιτή πολυτέλεια του ενδύματος ολοκληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου.

Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει τόσο την ευρηματικότητα όσο και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

Εκπρόσωποι από όλους τους χώρους έδωσαν το λαμπερό «παρών» στο Καλλιμάρμαρο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και φυσικά, τα φωτογραφικά φλας.

Εκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είδαμε τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκρεμπόφσκι-Μητσοτάκη, την υπουργό Πολιτιμού Λίνα Μενδώνη, την ιδρύτρια και πρόεδρο του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Όλγα Κεφαλογιάννη, τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και τη Βίκυ Καγιά, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον Λάκη Γαβαλά κι άλλους.

Γλυκά Νερά: Το Instagram «δικάζει» τον συζυγοκτόνο – Πάνω από 22.000 σχόλια στο προφίλ του (Photos)

Πανελλαδικές 2021: Σε Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Ποιες δραστηριότητες επανεκκινούν και με ποιους όρους – Τα πρώτα προνόμια των εμβολιασμένων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58