search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Παραστάσεις τις επόμενες μέρες

19.06.2021 20:38
Peiraios_new

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν στις 17 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Αθηνών, μια ενδιαφέρουσα παράσταση με τίτλο «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο».

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χατζή (σκηνοθεσία – διασκευή), τον Γιώργο Κουμεντάκη (μουσική) και την ηθοποιό Σοφία Χιλλ, που είναι και η μοναδική ερμηνεύτρια του έργου.
Η ιστορία του ανθρώπου ως αέναη αφήγηση πολέμου, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου μας, ζωντανεύει με όχημα τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας.

Στις 19 και 20 Ιουνίου θα στηθεί στο προαύλιο της Πειραιώς 260 μια τεράστια μεταλλική κατασκευή, μέσα στην οποία έξι Γάλλοι χορευτές, με εμπειρία στον χορό του δρόμου (street dance), υπό τους ήχους αραβικής μουσικής με σύγχρονο beat, θα χρησιμοποιήσουν την κινητική γλώσσα του hip hop και του brake dance για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία, που μετά την εμπειρία του εγκλεισμού μάς αγγίζουν ακόμη περισσότερο.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ (στην Πειραιώς 260, χώρος Ε), ένας
διαγωνισμός brake dance και hip hop στον οποίο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι κριτές και χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την πρώτη μέρα θα συμμετέχουν μόνο breakdancers ατομικά, ενώ τη δεύτερη θα διαγωνιστούν ατομικά χορευτές από διαφορετικά στυλ του hip hop.

Επίσης, στις 19 και 20 Ιουνίου η Πειραιώς 260 θα φιλοξενήσει, στον χώρο Δ, την παράσταση της κυπριακής καταγωγής χορογράφου Αλεξάνδρας Βάιερσταλ με τίτλο «Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων». Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη και πιανίστα Hauschka και τη Γαλλίδα σχεδιάστρια φωτισμού Caty Olive.

Στη συνέχεια (21-24 Ιουνίου) ο Σίμος Κακάλας ανεβάζει στον κήπο της Πειραιώς 260 τον «Αίαντα» του Σοφοκλή. Αυτή η εμβληματική μορφή διαψευσμένου αρσενικού μεταφέρεται τώρα σε ένα υπαίθριο αναψυκτήριο, παρακμιακή αντανάκλαση μιας χώρας που έχει μείνει κολλημένη στο παρελθόν, ενώ γύρω όλα έχουν καταρρεύσει.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Σίμος Κακάλας, Κίμωνας Κουρής, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Συριόπουλος.

Eκτός Φεστιβάλ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ εξακολουθεί τις διαδικτυακές μεταδόσεις της. Από τις 18 Ιουνίου ώς τις 18 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρουσιάσει την παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού – Ακύλλα Καραζήση «ΟΚολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι».

Αυτή η παραγωγή επιδιώκει να προσεγγίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα πολυσχιδές πεδίο διαρκούς
κριτικής και αυτοκριτικής και να προτείνει μια σκηνική ανάγνωση που πραγματεύεται το θέμα με παιγνιώδη, ποιητικό, αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Ανισέγκος, ο οποίος δοκιμάζει καινούριες ιδέες στο πιάνο και τα ηλεκτρονικά όργανα, καλούμενος να «αντι-δράσει» αυτοσχεδιαστικά στα επί σκηνής γενόμενα.

Ερμηνεύουν: Λάμπρος Γραμματικός, Ακύλλας Καραζήσης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Έκτορας Λυγίζος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μάριος Σαραντίδης, Μαρία Σκουλά. Guest: Μιχαήλ Μαρμαρινός. Συμμετέχει η Μαίρη Καραζήση.

Θερινά σινεμά: Τρεις ταινίες που αξίζει να δείτε!

Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και την Κυριακή

Πώς ξεχωρίζουμε τις απλές παρενέργειες των εμβολίων από τις καρδιακές επιπλοκές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01