search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Γλυκά Νερά: «Προσχεδιασμένη η δολοφονία» – Τα στοιχεία που «δείχνουν» προμελέτη

23.06.2021 11:08
anagnwstopoulos_glyka nera

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της γυναίκας του, μέσα στο σπίτι τους.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ υπάρχουν στοιχεία που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του και καταδεικνύουν ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν προμελετημένο.

«Αν ήταν η κακιά στιγμή, θα προχωρούσε σε σπασμωδικές ενέργειες»

«Έχουμε τεράστια εμπειρία στις αυτοψίες σε περιπτώσεις διαρρήξεων ή καταγγελλόμενων ληστρικών επιδρομών αφού στο 5% αυτών υπάρχουν ίχνη σκηνοθεσίας με σκοπό την είσπραξη ασφαλίστρων ή τη συγκάλυψη αρπαγής χρημάτων από μέλη της οικογένειας κλπ. Έχουμε ερευνήσει εκατοντάδες χώρους από όπου έχουν περάσει κακοποιοί. Όμως η εικόνα που είχαμε από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών με το σκόρπισμα των αντικειμένων στη σοφίτα, το ξεσυρτάρωμα από τη βιβλιοθήκη του επιτραπέζιου παιχνιδιού και οι έρευνες σε άλλα σημεία έδειχναν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι επρόκειτο για έργο κακοποιών και όχι σκηνοθεσία. Δεν υπήρχε ψευτοδιάλυση του χώρου, όπως συμβαίνει σε προσπάθειες παραπλάνησης, ενώ ό,τι έλεγε ο πιλότος αντιστοιχούσε στα ευρήματά μας. Κι αυτό είναι δείγμα του προσχεδιασμού της δολοφονικής ενέργειας: οι κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγιναν με ακρίβεια ώστε να φανεί όσο το δυνατόν πιο πειστική η ληστεία ακόμη και σε αστυνομικούς εξπέρ σε αντίστοιχες αναλύσεις. Όταν έγινε η εξέταση του χώρου μόνο ένας- δύο εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη γνησιότητα των ευρημάτων της ληστείας. Ωστόσο, αυτές οι επιφυλάξεις ξεπεράστηκαν, επικράτησε η σιγουριά για γνήσια ληστεία και άρχισε η μεθοδική αναζήτηση σε λίστες κακοποιών. Είναι προφανές ότι εάν ο δράστης είχε βρεθεί σε μια… κακιά στιγμή, σε μια έκρηξη οργής θα ήταν σε τέτοια ταραχή που θα προχωρούσε σε σπασμωδικές ενέργειες, οι οποίες θα γίνονταν αμέσως αντιληπτές. Συνεπώς η αποκάλυψη του φόνου θα γινόταν μέσα σε λίγα λεπτά…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας στα «ΝΕΑ» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου.

Τα στοιχεία που «δείχνουν» προμελέτη

Έμπειροι αστυνομικοί εντοπίζουν πλέον τα σημεία που δείχνουν την προεργασία του εγκλήματος και την ακριβέστατη εκτέλεσή του, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Μία από αυτές ήταν η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα ασφαλείας, ώστε να μην αποθηκεύει εικόνα των κινήσεων στο σπίτι, περίπου τέσσερις ώρες πριν από το έγκλημα. Ακόμη μία ήταν η σιγουριά του στην περιγραφή των κακοποιών. Μιλούσε με λεπτομέρειες για τους σωματότυπους των δραστών, κατηύθυνε τη δημιουργία σκίτσου υπόπτων, ενώ περιέγραφε το ασημί πιστόλι που τάχα έφερε ένας από αυτούς.

Στο αποκορύφωμα της… υποκρισίας, υποστήριξε ότι η Καρολάιν Κράουτς τράβηξε την κουκούλα ενός εξ αυτών και είδε το πρόσωπό του. Ακόμη σε τηλεοπτικές δηλώσεις του μιλούσε για «τη βοήθεια που προσέφερε στους αστυνομικούς ώστε να αναγνωρισθεί ο δολοφόνος», προκαλώντας απορίες για το πώς δεν φοβόταν μία νέα επίθεση σε βάρος του από τον υποτιθέμενο «αδίστακτο κακοποιό».

Ταυτόχρονα «κολάκευε» τους αστυνομικούς που έψαχναν τους… «δολοφόνους», φροντίζοντας να διατηρεί καλές σχέσεις μαζί τους και να μην προκαλεί υπόνοιες για τον ρόλο του. Ενδεικτικό της… σπουδής του στη συγκάλυψη της πράξης του, ήταν όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» ότι κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτό το ψέμα του ούτε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με μετεκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στον εντοπισμό τέτοιου είδους ψευδεπίγραφων συμπεριφορών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μιμήθηκε τη ληστεία που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2018 στο σπίτι του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι.

Γλυκά Νερά: «Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι», λέει η μητέρα της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο Αναγνωστόπουλος – Ποιοι είναι οι συγκρατούμενοί του

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το απολογητικό υπόμνημα – «Δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59