search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Περού: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη χώρα

23.06.2021 08:29
Κροατία: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη χώρα (Xάρτης) - Media

Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών έπληξε τη Λίμα και άλλες περιοχές κατά μήκος των ακτών του κεντρικού Περού στον Ειρηνικό το βράδυ της Τρίτης, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές ως εδώ.

Κάτοικοι της περουβιανής πρωτεύουσας βγήκαν στους δρόμους έντρομοι, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο σεισμός «ήταν πολύ δυνατός, ταρακούνησε όλο το σπίτι, αναγκάστηκα να βγω έξω», είπε η Χούλια Λάσαρο Ροδρίγκες, 60 ετών.

Στην Κόστα Βέρδε («Πράσινη Ακτή»), αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων από ύψος 80 μέτρων, μετέδωσε το περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.

Το Περού πλήττεται κάθε χρόνο από τουλάχιστον τριάντα σεισμούς που γίνονται αισθητοί από τον πληθυσμό, καθώς βρίσκεται πάνω στον επιλεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, περιοχή με έντονη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα λόγω των μετακινήσεων τεκτονικών πλακών, κατά μήκος των δυτικών ακτών της αμερικανικής ηπείρου.

Ο σεισμός σημειώθηκε καθώς το Περού περιμένει ακόμη να μάθει το επίσημο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 6ης Ιουνίου και η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ολοένα περισσότερο τεταμένη.

Θρίλερ στην Ιταλία: Εξαφανίστηκε ο 2χρονος Νικόλας από το σπίτι του (video)

NASA: Το Hubble φωτογράφισε έναν ολόκληρο γαλαξία

Νέο «ευρω-μπλόκο» για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:50