search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:18
MENU CLOSE

Το τελευταίο κείμενο του πατέρα της μικρής Αναστασίας: «Πήρες τη ζωή της, το πνεύμα της όμως δε νικιέται…»

03.07.2021 17:46
prezerakoy-anastasia-new

Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τη μάχη που έδινε όλο αυτό το διάστημα η 7χρονη Αναστασία με τον καρκίνο έγραψε ο πατέρας της.

«Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά , περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι , της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Πήρες τη χαρά, τη ζωή της, απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν. Την τελευταία απόλαυση – το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτέ να κάτσει σε παιδικό καρότσι, την έβαλες σε αναπηρικό».

»Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία, την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της, της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της , μόνο έτσι μπορείς να την λυγίσεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται…», έγραψε.

Tην είδηση του θανάτου της Αναστασίας, που τον Σεπτέμβριο του 2020 διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg- έκανε γνωστή η μητέρα της Ξένια Πρεζεράκου. Παρά τις ελάχιστες ελπίδες που έδιναν οι γιατροί στη μικρή, οι γονείς της αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αμερική για να ακολουθήσει ειδική θεραπεία. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει και σχετική πρωτοβουλία με τίτλο support Anastasia που αγκάλιασε ολόκληρη η Ελλάδα.

«Σήμερα θα συναντήσεις τους φίλους σου»

Η θεία της, Έρρικα Πρεζεράκου, αποχαιρέτισε τη μικρή Αναστασία με μήνυμα που ανέβασε στα social media.

«Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελάκια εκεί στο Παράδεισο. Χαρές και γέλια που θα κάνετε .. παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασία μου… Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα , θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη. Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου … μην μας δίνεις σημασία, απο χαρα είναι αγάπη μου που έκανες ότι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός .. απο χαρα είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα .. Δεν θα σου πω αλλά λόγια .. θα μπω σε σιωπή.. μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου απο εκεί ψηλά που θα παίζεις … Καλό Παράδεισο Αναστασια μου», έγραψε στον αποχαιρετισμό της η θεία της, Έρρικα Πρεζεράκου.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: «Ράγισαν καρδιές» στο τελευταίο «αντίο» στην 16χρονη Ελευθερία

ΣουΚου Family: Ξέσπασαν σε κλάματα για τον χαμό της μικρής Αναστασίας (Video)

«Λύγισε» η Σίσσυ Χρηστίδου για το θάνατο της μικρής Αναστασίας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:18