search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:37
MENU CLOSE

Euro 2020: Ματς χωρίς αύριο για Ισπανία και Ιταλία στο Γουέμπλεϊ (Videos)

06.07.2021 15:44
euro_2020_new

Με τον πρώτο ημιτελικό, μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ μπαίνουμε το βράδυ της Τρίτης στην τελική ευθεία του Euro 2020. O μεγάλος αγώνας αρχίζει στις 10 το βράδυ και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1.

Η ικανή Ιταλία

Η Ιταλία έφτασε έως τα ημιτελικά τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Group A (3/3 νίκες) και αποκλείοντας τις Αυστρία (2-1 στην παράταση, 0-0 η κανονική διάρκεια) και Βέλγιο (1-2) στους «16» και στους «8», αντίστοιχα.

Στο τελευταίο της παιχνίδι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα υπέροχα γκολ των Μπαρέλα (31′) και Ινσίνιε (44′). Εάν και είδε τον Λουκάκου να μειώνει στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με εκτέλεση πέναλτι, κατάφερε να φτάσει στη νίκη-πρόκριση και να διεκδικεί απόψε την τέταρτη παρουσία της σε τελικό Euro 2020 (έφτασε στην κατάκτηση το 1968).

Η πορεία της Ισπανίας

Από την άλλη, η Ισπανία προκρίθηκε στους «16» ως δεύτερη του Group E (1N-2I). Με την πεντάρα (0-5) επί της Σλοβακίας να διασκεδάζει σαφώς τις κακές εντυπώσεις που άφησε τις δύο πρώτες αγωνιστικές με τις Σουηδία (0-0) και Πολωνία (1-1).

Στα νοκ άουτ απέκλεισε αρχικά -μετά από μια επική ματσάρα (3-5 στην παράταση, 3-3 η κανονική διάρκεια)- την Κροατία.

Για να επιστρέψει στις μέτριες εμφανίσεις στον προημιτελικό με την Ελβετία. Προηγήθηκε στο 8′ με το σουτ του Άλμπα, το οποίο κόντραρε στον Ζακάρια και δεν μπόρεσε να απαντήσει σε κανένα σημείο της κανονικής διάρκειας (1-1) και της παράτασης (1-1) στο γκολ ισοφάρισης του Σακίρι, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη από το 77′, λόγω της αποβολής του Φρόιλερ.

Με την αναμέτρηση να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι , όπου αναδείχθηκαν νικητές οι «Φούριας Ρόχας» με 3-1. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα διεκδικήσει την πρόκρισή στο τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πέμπτη φορά στην ιστορία της (το σήκωσε το 1964, το 2008 και το 2012).

Τα σχέδια των προπονητών

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, έχει ένα -αλλά σημαντικό πρόβλημα-, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του υπερπολύτιμου, Λεονάρντο Σπινατσόλα. Ο άσος της Ρόμα υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο αριστερό του πόδι στον ημιτελικό με το Βέλγιο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες. Τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Έμερσον. Σε ό, τι αφορά το σύνολο του Ενρίκε, ο Πάμπλο Σαράμπια δίνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει το ματς.

Πιθανές ενδεκάδες

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Βεράτι, Κιέζα, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Π. Τόρες, Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε, Μπούσκετς, Πέδρι, Φ. Τόρες, Μοράτα, Όλμο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Διαβάστε επίσης

Euro 2020: Προκρίθηκε στους «4» η Ισπανία – 3-1 στα πέναλτι την Ελβετία (Videos)

Euro 2020: Η Ιταλία επικράτησε του Βελγίου με 2-1 (Videos)

Euro 2020: Η Δανία στους «4» – Νίκησε 2-1 την Τσεχία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31