search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Ελον Μασκ: Μένει σε σπίτι «κουτί» 35 τ.μ. αν και είναι ο… 3ος πλουσιότερος άνθρωπος (photos/videos)

08.07.2021 15:11
elon musk_new

Σε ένα σπίτι «κουτί» 35 τ.μ. αξίας 50.000 δολαρίων κατοικεί ο ΄Ελον Μασκ ιδιοκτήτης τη Tesla και 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Με καθαρή αξία 169,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να κατέχει πολλά περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις «μεγαλύτερες αποστολές».

Η άκρως εντυπωσιακή κουζίνα

Αφού πούλησε όλα τα σπίτια του, εκτός από ένα αρχοντικό του στην Καλιφόρνια, ο Μασκ μετεγκαταστάθηκε στο Boca Chica του Τέξας, κοντά στον χώρο ανάπτυξης και δοκιμών του SpaceX.

Με αποστολή να ταξιδέψει ανθρώπους στον Άρη, ο Μασκ ίδρυσε την εταιρεία τον Μάιο του 2002, σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και λανσάροντας διαστημόπλοια.

Τώρα κατοικεί κυρίως σε ένα κουτί: το «Casita» («μικρό σπίτι» στα Ισπανικά), που παράγεται από την Boxabl, μια επιχείρηση που δημιουργεί σπίτια που μπορούν να παραδοθούν και να συσκευαστούν με επίπεδη συσκευασία, με την εγκατάσταση να διαρκεί μόνο μία ημέρα.

Η εταιρεία δημοσίευσε μια ενημέρωση τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι είχε ολοκληρώσει ένα σπίτι Casita για έναν «υψηλού προφίλ», «κορυφαίο μυστικό» πελάτη στο Boca Chica, ο οποίος τυχαία είχε βάλει μια αφίσα ενός πυραύλου SpaceX Falcon 9 στην πόρτα τους.

Δημιουργημένο σαν ένα κανονικό στούντιο διαμέρισμα, έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς: μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και ένα μεγάλο δωμάτιο χωρισμένο σε σαλόνι / υπνοδωμάτιο. Διαθέτει χαμηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αν ληφθεί υπόψη η ισχυρή στάση της Tesla για τη βιωσιμότητα.

Από το εσωτερικό, ο χώρος μοιάζει σχεδόν με ένα συνηθισμένο διαμέρισμά , χωρίς πολυτέλειες. Σύμφωνα με ένα tweet του ίδιου του Musk, «είναι κάπως φοβερό όμως».

Διαβάστε επίσης:

Αεροπλάνα: Ο αηδιαστικός λόγος που οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστά ροφήματα στις πτήσεις (Video)

Ρωσία: «Άγνωστο αντικείμενο» προσεγγίζει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Έκρηξη στο Ντουμπάι: Υπό έλεγχο η φωτιά σε δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι Jebel Ali (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:24