search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:44
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο με τους εμβολιασμούς και σε απελπισία με τον τουρισμό

12.07.2021 07:00
eody_new

Μπροστά σε μια δύσκολη εξίσωση που έχει να κάνει με το ποσοστό των εμβολιασμένων και τον τουρισμό βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από την μία η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αντιμετωπίζει πρόβλημα εξ αιτίας της ανύπαρκτης υποδομής αντιμετώπισης των κρουσμάτων στα νησιά, ενώ το πρόγραμμα των εμβολιασμών δεν φαίνεται να προχωράει ικανοποιητικά.

Παρά την μικρή αύξηση των τελευταίων ημερών στα ποσοστά των πολιτών που κλείνουν ραντεβού για να κάνουν τα εμβόλιο, η συνολική εικόνα μοιάζει να είναι πολύ πιο πίσω από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ποσοστά γύρω στο 75% στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι εμβολιασμένοι φτάνουν το 40%. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πολύ δύσκολα το φθινόπωρο η χώρα θα βρίσκεται πάνω από τον πήχη του τείχους ανοσίας που απαιτείται για να πορευθεί με ασφάλεια εν μέσω της αλλαγής του καιρού και της επιστροφής των πολιτών στους κλειστούς χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που έγινε για τον ΣΚΑΪ, το 40% όσων δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε την περασμένη εβδομάδα επιστρατεύθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ αυτή την εβδομάδα ο Σωτήρης Τσιόδρας θα επισκεφθεί μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να ζητήσουν άμεση εμπλοκή της Εκκλησίας. Είναι ενδεικτικό ότι διαπιστώθηκε πως υπάρχει χωριό με μόλις 5% συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού επειδή είναι αντίθετος ο τοπικός ιερέας. Έτσι στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να δώσουν σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν τους επιφυλακτικούς και τους αρνητές ότι μόνο με το εμβόλιο η ζωή τους θα είναι ασφαλής.

Αυτό όμως που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η εικόνα της χώρας έχει αρχίσει να θαμπώνει στο εξωτερικό αφού στα νησιά παρουσιάζεται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Το γεγονός αυτό έχει φανεί ήδη στις ακυρώσεις των κρατήσεων την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση δήλωσε σχεδόν σίγουρη ότι το κομμάτι αυτό της οικονομίας θα πήγαινε καλά. Το γεγονός πάντως ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται απροετοίμαστο ως προς το τι πρέπει να κάνει με τους ταξιδιώτες που έρχονται από τα νησιά, δείχνει ότι και πάλι ο προγραμματισμός ήταν ελλιπής.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία εκλέγονται στην νησιωτική Ελλάδα, ήδη υπάρχει ένταση στους επιχειρηματίες των νησιών οι οποίοι άνοιξαν τα καταλύματα τους και σήμερα βρίσκονται στο κενό με τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις να τρέχουν…

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Συρροές σε Κρήτη και Μύκονο – Το Ηράκλειο ξεπέρασε τη Θεσσαλονίκη

Επιδημιολόγος Columbia: Μην περιμένετε «κανονικότητα» τα επόμενα δύο χρόνια

Δωρεάν rapid tests: Πού πραγματοποιούνται τη Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:43