search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:17
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Καύσωνας θανάτου στην «Κοιλάδα του Θανάτου» – Έσπασαν τα θερμόμετρα (Photo)

12.07.2021 17:02
death-valley-new

«Τσουνάμι» καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με τις θερμοκρασίες να σπάνε μέρα με τη μέρα κάθε ρεκόρ.

Στην διαβόητη «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια, τα θερμόμετρα «έλιωσαν» από τη ζέστη καθώς το θερμόμετρο που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Επισκεπτών Furnace Creek στην καρδιά της Κοιλάδας του Θανάτου έδειχνε την Κυριακή λίγο πριν από τις 4 μμ τοπική ώρα 56,6 βαθμούς Κελσίου και ένας δασοφύλακας της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων είπε ότι συνήθως η θερμοκρασία είναι λίγο υψηλότερη από την αναγραφόμενη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε χθες θερμοκρασία 54,4 βαθμούς Κελσίου, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια από τις υψηλότερες που θα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στη Γη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεσημέρι της Κυριακής, υπάλληλος της υπηρεσίας προστασίας της περιοχής μέτρησε τη θερμοκρασία στο πεζοδρόμιο έξω από το κέντρο επισκεπτών και ήταν 81,1 βαθμοί Κελσίου.

Η πνιγηρή ζέστη, η οποία επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους και μια στο Νότιο Όρεγκον, η οποία απείλησε σπίτια και οδήγησε σε διακοπές ρεύματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ο καύσωνας μπορεί να είναι επικίνδυνος για την υγεία των ιδίων και των αγαπημένων τους, κυρίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.

Διαβάστε περισσότερα

«Πύρινο μάτι»: Φλόγες στον ωκεανό από διαρροή αερίου – Εικόνες-σύμβολο μιας εποχής (Video)

Κλιματική αλλαγή: «Βράζει» ακόμα και η Ανταρκτική

To κύμα καύσωνα που «γονάτισε» Καναδά-ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από τα ρεκόρ θερμοκρασιών έως και 50 °C! (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16