search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:02
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

14.07.2021 20:03
pappas

Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 178 βουλευτές, κατά 86, ενώ 12 ήταν τα «παρών» και 23 οι αποχές. 

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στήριξαν το πόρισμα της προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα25 απείχαν.

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που θεωρείται πλημμέλημα

Νίκος Παππάς: Καταφέραμε να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο, με τα σωστά μας και με τα λάθη μας

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς δήλωσε υπερασπιζόμενος την αθωότητά του:

 «Είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπου οι ίδιοι οι κατήγοροι ομολογούν ότι δεν βρήκαν καν επαρκείς ενδείξεις για το κακούργημα πάνω στο οποίο έχτισαν το κατηγορητήριο. Το κατηγορητήριο, λοιπόν, γκρεμίστηκε. Γκρεμίσατε εσείς το ίδιο του το θεμέλιο. Την κατηγορία για κακούργημα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είναι «περήφανος για το ότι τολμήσαμε αλλά και καταφέραμε να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο, με τα σωστά μας και με τα λάθη μας, για το ότι το δημόσιο εισέπραξε τίμημα για τις άδειες, που τριάντα χρόνια δεν καταβάλλονταν, για το ότι προστατέψαμε και δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας στο τηλεοπτικό πεδίο και συνολικά στον οπτικοακουστικό τομέα». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές», και υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Αμηχανία για τις διαρροές

Όσον αφορά στις δύο «διαρροές», ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος έδειξε προς το ΚΙΝΑΛ λέγοντας «αναζητήστε άλλου διαρροές».

Από την πλευράς τους πηγές του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι οι διαρροές προέρχονται από το στρατόπεδο της ΝΔ. «Για διαρροές κοιτάξτε προς την καραμανλική πτέρυγα» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ισχυρίζονται ότι «ο κ. Τσίπρας άλλωστε έπλεξε σήμερα το εγκώμιο του κ Καραμανλή».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στη Βουλή την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Θεοχάρης: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Σενάρια τρόμου για τα κρούσματα – Μπορεί να φτάσουν τα 20.000 ημερησίως τον Αύγουστο προβλέπει ο Σύψας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06