search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Τουρισμός: Αναθεωρεί και πάλι τη λίστα της η Βρετανία – Πού βρίσκονται τα ελληνικά νησιά

14.07.2021 16:20
vretanoi_touristes_new

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού με συνέπεια το Λονδίνο να αναθεωρεί για ακόμα μία φορά τη λίστα ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό τύπο οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών της Ισπανίας όπως Ίμπιζα, Μαγιόρκα και Μινόρκα, αναμένεται να αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα». Τα κρούσματα συνέχισαν να αυξάνονται μετά την εισροή Βρετανών παραθεριστών στους προορισμούς αυτούς, σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα που ανήκουν στα νησιά των Βαλεαρίδων, θα μπορούσαν να προστεθούν στην «amber list» (πορτοκαλί λίστα) υπό τον φόβο της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων της Covid- 19.

Τα ελληνικά νησιά παραμένουν επίσης στην «πορτοκαλί λίστα».

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραν Σαπς προειδοποίησε σήμερα τους Bρετανούς ταξιδιώτες ότι η αβεβαιότητα για τις ασφαλείς χώρες σε ότι αφορά τη νόσο Covid είναι πλέον «γεγονός».

Τι ισχύει με την καραντίνα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί χώρες», όπως η ηπειρωτική Ισπανία, πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία.

Την ίδια στιγμη, δεν ισχύει η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους που θα επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες.

Ωστόσο, από τις 19 Ιουλίου, η υποχρεωτική καραντίνα θα καταργηθεί για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς και για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών που θα επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί χώρες».

Σε δηλώσεις του στο πρωινό μαγκαζίνο «BBC Breakfast», ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Εξετάζουμε τους προορισμούς κάθε τρεις εβδομάδες. Ελπίζω να έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι χώρες να μετακινηθούν… Ορισμένες χώρες ενδέχεται να μετακινούν στην «κόκκινη λίστα», μερικές χώρες να ενταχθούν στην «πράσινη λίστα», αλλά ορισμένες να μετακινηθούν αντιθέτως στην «πορτοκαλί λίστα. Είναι γεγονός ότι θα συνεχίσουν να μετακινούνται οι χώρες καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να επελαύνει και να μεταλλάσσεται παγκοσμίως».

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Σενάρια τρόμου για τα κρούσματα – Μπορεί να φτάσουν τα 20.000 ημερησίως τον Αύγουστο προβλέπει ο Σύψας (Video)

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σήματα για το διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:02