search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:41
MENU CLOSE

Εμβολιασμός: Καμπάνια για πρόσφυγες και μετανάστες ετοιμάζει η κυβέρνηση

15.07.2021 08:28
emvolio-new

Μια σύσκεψη για ένα θέμα που πολύ σύντομα μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νότης Μηταράκης, Σοφία Βούλτεψη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Μάνος Λογοθέτης, Μάριος Θεμιστοκλέους και Παναγιώτης Αρκουμανέας συζήτησαν για τους εμβολιασμούς προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τέθηκε ο στόχος του εμβολιασμού του 65% των αιτούντων άσυλο έως το τέλος Αυγούστου.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως αποφασίσθηκε να γίνει μια ενημερωτική καμπάνια για διαμένοντες σε διαμερίσματα, εργάτες γης, αστέγους, ακόμα και παράτυπους μετανάστες χωρίς καθόλου χαρτιά.

Η ενημέρωση θα έχει έντονα ανθρωπιστικό και αποκλειστικά υγειονομικό χαρακτήρα, καθώς θα αναφέρει πως ακόμα και όσοι δεν έχουν καθόλου χαρτιά δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν ή να διωχθούν αν πάνε να εμβολιαστούν, διότι αυτό είναι που φοβούνται και δεν εμφανίζονται, δημιουργώντας έναν κρυφό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Κυρανάκης: Επιφυλακτικός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Λοβέρδος: Κι άλλη στήριξη από πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννης: Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου με το καπάκι στο χέρι! (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:39