search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Deep Dive Dubai: Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο – Το θαύμα της μηχανικής, το ρεκόρ Γκίνες, το υποβρύχιο μπιλιάρδο και ο… Will Smith (Photos + Video)

16.07.2021 11:05
deep-dive-dubai
Photo: deepdivedubai.com

Οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν σταματούν να εκπλήσσουν με τα φαραωνικά τους έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τεράστια κτίρια, μαρίνες για πολυτελή σκάφη, τεχνητά νησιά, τεχνητές παραλίες για σέρφινγκ, ακόμη και τεχνητές πλαγιές για σκι στο βουνό, δημιουργούν έναν τεχνητό παράδεισο, εκεί που κάποτε υπήρχε μόνον η άμμος της ερήμου.

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Έτσι, στις αρχές του Ιουλίου, εγκαινιάστηκε στο Ντουμπάϊ η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο.

Instagram / deepdivedubai

Μιλάμε για μια πισίνα βάθους 60 μέτρων, η οποία πέρα από το βάθος της, κρύβει πολλές εκπλήξεις σε όποιον επιχειρήσει να την εξερευνήσει. Φανταστείτε, ότι είναι σαν να βουτά κανείς στα βάθη ενός 20όροφου κτιρίου.

Η πισίνα ονομάζεται Deep Dive Dubai, και στα βάθη της κρύβει διάφορες σπηλιές, και μια υποβρύχια πόλη με πλημμυρισμένα σπίτια. Η πισίνα εξωτερικά διαθέτει ασανσέρ και υδατοστεγή παράθυρα, μέσα από τα οποία μπορούν να απολαύσουν το θέαμα ακόμη και όσοι δεν αγαπούν τα βάθη.

Πράγματι η Deep Dive Dubai παραπέμπει σε ένα βυθισμένο αστικό τοπίο, αφού το ντεκόρ της πισίνας αποτελείται από πλημμυρισμένα διαμερίσματα, με τα έπιπλά τους, κι όλες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης.

Instagram / deepdivedubai

Πρόκειται για ένα θαύμα μηχανικής και τεχνικής, που κέρδισε επάξια το ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι 15 μέτρα βαθύτερη από την πισίνα Deepspot που βρίσκεται στην Πολωνία, και ήταν μέχρι τώρα η βαθύτερη του κόσμου.

Ένας από τους πρώτους επισκέπτες της Deep Dive Dubai ήταν ο πρίγκιπας του Ντουμπάι, Σέιχ Χαμντάν Μωάμεθ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμπ, ο οποίος στις 7 Ιουλίου περιηγήθηκε τις εγκαταστάσεις και εντυπωσιάστηκε από την τεράστια κατασκευή, διαπιστώνοντας ότι: «Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που σας περιμένει στο Deep Dive Dubai».

Την ίδια εντύπωση αποκόμισε και ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, ο οποίος βούτηξε μαζί με τον εκπαιδευτή καταδύσεων στην πισίνα, και κινηματογράφησε διεξοδικά αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η χοάνη της πισίνας χωρά 14.000.000 λίτρα νερό, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, και η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερά στους 30 βαθμούς, αναγκάζοντας τους δύτες να φορούν μια ισοθερμική καταδυτική στολή.

Οι καταδυόμενοι μπορούν με τον ανάλογο εξοπλισμό να παίξουν σκάκι ή μπιλιάρδο στα βάθη της πισίνας, ενώ χρειάζονται αρκετές καταδύσεις για να ανακαλύψει κανείς όλες τις θεματικές εκπλήξεις που κρύβει η τεράστια πισίνα.

Το τεράστιο τσιμεντένιο κέλυφος της πισίνας διαθέτει 56 κάμερες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της κατασκευής ενώ ένας θάλαμος αποσυμπίεσης που χωρά 12 άτομα, μπορεί να επέμβει ανά πάσα στιγμή. 

Η πισίνα Deep Dive Dubai, θα ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό στα τέλη Ιουλίου του 2021. Mία ωριαία κατάδυση θα κοστίζει από 200 έως 400 δολάρια, ανάλογα το βαθμό δυσκολίας, την εμπειρία του καταδυόμενου, και την ανάγκη συνοδείας του από εξειδικευμένο δύτη.

Όσοι δεν επιθυμούν να καταδυθούν, μπορούν να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα μέσα από τα μεγάλα υδατοστεγή παράθυρα των πολυτελών λόμπι και του εστιατορίου που περιβάλει την πισίνα, απολαμβάνοντας ένα αξιομνημόνευτο γεύμα και ένα ποτήρι κρασί.

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία των Ελλήνων «Μπέκαμ» και το διαζύγιο

Gianni Versace: Το τραγικό τέλος στα σκαλοπάτια του σπιτιού του στο Μαϊάμι (Photos/Video)

Ντέμι Μουρ: Διακοπές στην Ελλάδα – «Άλλη μια μέρα στον παράδεισο» και selfie με μπικίνι (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:35