search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:45
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία σκέφτεται για πρέσβη στην Ελλάδα ο Μπάιντεν

19.07.2021 23:54
George_Tsunis_new

Με ένα εξέχον στέλεχος της ομογένειας σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Τζέφρι Πάιατ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επικαλείται το Associated Press, ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει για πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα, τον επιχειρηματία Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος είχε εξεταστεί και για την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Νορβηγία, επί κυβέρνησης Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Τζορτζ Τσούνης «σπονσοράρει» για την πρεσβεία στην Αθήνα ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος και φέρεται να πρότεινε τον κ. Τσούνης για τη θέση του πρέσβη στην Ελλάδα στο πλαίσιο των προτάσεών του για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, έχοντας αυξημένη επιρροή ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο Τζορτζ Τσούνης, 53 χρονών σήμερα, με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, δραστηριοποιείται στα ξενοδοχεία και τα ακίνητα και έχει ενεργή ανάμειξη στις δράσεις του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον. Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ. Επίσης, είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Photo: Arbor.com

Διαβάστε επίσης

Ηλιόπουλος: Άμεσα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση όλων των τουριστικών προορισμών

Παγώνη για τοπικά lockdown: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» αν δεν υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι (Video)

Ισχυρότατο το πλήγμα στο τουρισμό από το lockdown στην Μύκονο – Ακυρώσεις σε όλη την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:41