search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25
MENU CLOSE

Σεξ: Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες

22.07.2021 22:12
couple_new

Άνδρες και γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα των βαθιά εδραιωμένων στερεοτύπων που καθοδηγούν τη ζωή τους ακόμη και τη σεξουαλική.

Ένα από αυτά είναι ότι οι άνδρες συχνά υποτιμούν τη λίμπιντο της συντρόφου τους. Καναδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Τορόντο υποστηρίζουν ότι η ερωτική επιθυμία των γυναικών είναι πολύ πιο συχνή από ότι πιστεύουν οι σύντροφοί τους οι οποίοι συχνά δεν το συνειδητοποιούν.

Βέβαια όπως φαίνεται η υποτίμηση της λίμπιντο της συντρόφου τους δεν είναι αποκλειστικά δικό τους σφάλμα μια και οι γυναίκες μπορεί να έχουν ερωτική επιθυμία, αλλά σπανίως παίρνουν την πρωτοβουλία της ερωτικής συνεύρεσης.

Αφήνουν τον άνδρα να κάνει το πρώτο βήμα χωρίς να του δίνουν και πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα. Οι άνδρες από την άλλη μεριά, συχνά δεν κάνουν το πρώτο βήμα φοβούμενοι την απόρριψη και την συνακόλουθη απογοήτευση.

Και κάπου εκεί οι μεγάλες προσδοκίες γίνονται μεγάλες απογοητεύσεις και για τους δύο. Η έλλειψη τόλμης του άνδρα από τη μία πλευρά και η έλλειψη πρωτοβουλίας της γυναίκας από την άλλη συνηγορούν σε μια χαμένη ευκαιρία για ερωτική συνεύρεση.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν οι ερευνητές μελετώντας περισσότερα από διακόσια ζευγάρια ηλικίας 18-68 ετών με μέσο όρο διάρκειας του γάμου ή της σχέσης τους τα έξι χρόνια.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε επίσης

Στύση: Ποιο τρόφιμο την απειλεί και ποιο την παρατείνει

Σεξ: Πόσο συχνά κάνουμε και γιατί

Ερωτοφοβία: Τι συμβαίνει και παθαίνουμε αποστροφή για το σεξ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25