search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:25
MENU CLOSE

Google Doodle: Η Google τιμά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με vintage video game (Videos)

23.07.2021 10:00
google_doodle_new

Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου, το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο να γίνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Παίρνοντας λοιπόν έμπνευση από το συγκεκριμένο γεγονός και θέλοντας να τιμήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Google Doodle μας καλεί στη δική του διοργάνωση, στο ταξίδι της «αθλήτριας» Lucky.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Google, «τις επόμενες εβδομάδες, ενωθείτε με την αθλήτρια “Lucky”, καθώς εξερευνά το Doodle Champion Island, δηλαδή έναν κόσμο γεμάτο με επτά μίνι παιχνίδια, θρυλικούς αντιπάλους, δεκάδες τολμηρές αναζητήσεις και μερικούς νέους (και παλιούς) φίλους».

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω προσπάθεια της Google πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιαπωνικού στούντιο animation, «Studio 4°C».

Τι θα δούμε στην Τελετή Έναρξης

Η Τελετή Έναρξης θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και πολύ πιο απλή από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου COVID-19, στην οποία θα γίνει και αναφορά.

Ένα τμήμα της θα είναι αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011, που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, με απολογισμό τον θάνατο σχεδόν 18.500 ανθρώπων.

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της Ιαπωνίας, καθώς και στις καθολικές αξίες του Αθλητισμού

τελετή Έναρξης που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, Επίτιμου Προέδρου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος και θα κηρύξει την αρχή της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Αστεροσκοπείο: Το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα είχε περισσότερες θερμές ώρες κατά τα τελευταία 43 χρόνια

Δίδυμοι Πύργοι: Επανεμφανίστηκε ο «νεκρός» αρχηγός της Αλ Κάιντα ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου

Χρηστίδου σε επικριτές της για Κωνσταντίδου: «Αφού ήταν λίγο, αν την συναντήσεις μπορείς να κάνεις το “πολύ”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:25