search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:10
MENU CLOSE

Δίδυμοι Πύργοι: Επανεμφανίστηκε ο «νεκρός» αρχηγός της Αλ Κάιντα ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου

12.09.2021 19:33
didimoi_pyrgoi_new

Είκοσι χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, εντείνεται το μυστήριο γύρω από τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουάχρι.

Ο Άιμαν Αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν και φημολογείται πως είχε πέσει νεκρός, κατά τη διάρκεια επιδρομής το 2020, εμφανίστηκε σε βίντεο διάρκειας 61 λεπτών και 37 δευτερολέπτων για την 11η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των ισλαμιστικών τζιχαντιστικών οργανώσεων, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουάχρι, φέρεται να εντοπίζεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο, στην 20η επέτειο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό, ο Αλ Ζαουάχρι αναφέρει ότι «Η Ιερουσαλήμ δεν θα εβραιοποιηθεί ποτέ» και επαινεί τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπος SITE, στο βίντεο ο Αλ Ζαουάχρι αναφέρεται ακόμη στην αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου αν και η συμφωνία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων με τους Ταλιμπάν είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Εγείρονται ωστόσο αμφιβολίες για το κατά πόσο το βίντεο των 60 λεπτών είναι πρόσφατο. 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του ιστότοπου, Ρίτα Κατζ, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα «δεν αναφέρεται στη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν» και η αναφορά του στην «αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν» ίσως έχει γίνει πριν από τον Φεβρουάριο του 2020», μετά τη Συμφωνία της Ντόχα.

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Συγκλονιστικό ατύχημα – Ρόδα μονοθέσιου «έξυσε» τον Χάμιλτον (Video)

Χρηστίδου σε επικριτές της για Κωνσταντίδου: «Αφού ήταν λίγο, αν την συναντήσεις μπορείς να κάνεις το “πολύ”»

Κυβέρνηση: Με συγκρούσεις και η 2η διετία και… όποιος αντέξει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01