search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:16
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εξάπλωση των κρουσμάτων στα νησιά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2187
22-7-2021
23.07.2021 07:00
epivivasi_ploio-new

Ουσιαστικά μέτρα για τα νησιά ζητάει το ΚΚΕ, και ειδικά σ’ εκείνα με υψηλό τουρισμό, με αφορμή την εκτόξευση κρουσμάτων στη Μύκονο που οδήγησε στο «κλείσιμο» της διασκέδασης.


Ο Περισσός κάνει λόγο για «ραγδαία εξάπλωση του νέου κύματος της πανδημίας στα νησιά» και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί άφησε τα νησιά ανοχύρωτα από άποψη πρόληψης και υποδομών υγείας, «αγνόησε τις προτάσεις φορέων και επιστημόνων και συνέχισε την πολιτική του ανύπαρκτου ελέγχου για τους επισκέπτες που καταφτάνουν στα νησιά, ικανοποιώντας τις αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό και τις μεταφορές και επιτρέποντας τον συνωστισμό στις μετακινήσεις».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους προληπτικούς ελέγχους το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αντί να εξασφαλίσει δημόσιο οργανωμένο σύστημα προληπτικού ελέγχου, από τις δημόσιες μονάδες υγείας, πάνω στα νησιά για εργαζόμενους, επισκέπτες και κατοίκους, η κυβέρνηση ευνοεί τις δραστηριότητες ιδιωτικών επιχειρηματικών μονάδων υγείας, που πουλούν πανάκριβα rapid και μοριακά τεστ.


Το ΚΚΕ προτείνει μια δέσμη μέτρων, τα οποία καλεί τους νησιώτες να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση, και συγκεκριμένα:
• πλήρη στελέχωση και εξοπλισμς όλων των νοσοκομείων, καθώς και των ιατρείων και των κέντρων υγείας, ειδικά των μικρών νησιών.
• αυστηρά και ουσιαστικά προληπτικά υγειονομικά μέτρα στις μετακινήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με τεστ στους επισκέπτες πριν από την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες.
• συνεργεία του ΕΟΔΥ στα νησιά για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλους.
• διασφάλιση επαρκών και αξιοπρεπών χώρων καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης.
• καθολικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλων των κατοίκων κι εργαζόμενων στα νησιά με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια καθώς και όλων όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.
• ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα εμβόλια και ιατρική παρακολούθηση όλων όσοι εμβολιάζονται.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παράθυρο για επέκτασή του

Κορωνοϊός: Υπό επανεξέταση τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο

Στα 2.604 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:15