search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Προβλέπεται στο άρθρο 25 του Συντάγματος

23.07.2021 12:26
mitsotakis_sakellaropoulou_new

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το μέτωπο της πανδημίας να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Καταρχάς να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Όπως ξέρετε χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκ. εμβολιασμών, η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωράει όπως την είχαμε σχεδιάσει, όμως είναι απολύτως βέβαιο πια ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα μπορεί να είναι καχύποπτοι ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα του τελευταίου διαστήματος, που δεν είναι άλλο από το υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κλάδων εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος θέλοντας να υπερασπιστεί την ορθότητα των κυβερνητικών χειρισμών.

«Και καθώς αύριο γιορτάζουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήθελα να θυμηθώ ένα άρθρο του καταστατικού μας χάρτη το οποίο συχνά το αμελούμε. Είναι το άρθρο 25 παράγραφος 4, μάλιστα θέλω να τη διαβάσω για να είμαι απολύτως ακριβής όπου στο Σύνταγμά μας προβλέπουμε ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας, το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας, θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

ΠτΔ: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα»

«Η επιστήμη έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, η μόνη ασφαλής λύση, είναι ο εμβολιασμός. Και είναι χαρακτηριστικό ότι το σημαντικότερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Πρέπει λοιπόν να προσχωρήσουμε όλοι και η προσπάθεια εμβολιασμού να επιταθεί, να επιδείξουμε όλοι το υψηλότερο δυνατό αίσθημα ευθύνης και όταν πρόκειται για ένα ζήτημα αποκλειστικά επιστημονικό όπως είναι αυτό του εμβολιασμού, η υιοθέτηση απόψεων, αντιεπιστημονικών εκτιμήσεων και θεωριών, δεν βλάπτει μόνο, δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο τη ζωή όσων τις ασπάζονται αλλά και όλων ημών των υπολοίπων», είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και γι’ αυτό θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα στα πλαίσια της δικής του ελευθερίας να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. Γιατί τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει μόνο επειδή ατομικά είμαστε φορείς της ανθρώπινης αξίας το οποίο φυσικά ισχύει, αλλά μας τα αναγνωρίζει και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου. Και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου ακριβώς επειδή έχουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης και να φροντίζουμε τη δημόσια υγεία αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Χρηματικά μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό

Αναπτύσσεται ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα

Ευάλωτα νοικοκυριά: Πώς θα διαγραφούν όλες οι οφειλές με τη «2η ευκαιρία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01