search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:06
MENU CLOSE

Κτηνωδία: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τη φώκια – μασκότ της Αλοννήσου (Video)

25.07.2021 10:37
fwkies_mom

Η νεαρή φώκια «Κωστής» -η μασκότ της Αλοννήσου- θανατώθηκε από ψαροντούφεκο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, «MOm».

Σε ανάρτησή της στο Facebook η οργάνωση επισημαίνει ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Καλούν, επίσης, όποιον γνωρίζει κάτι για την κτηνωδία να μιλήσει στις Λιμενικές Αρχές.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια “Κωστής” (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον “Κωστή”. Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:
Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές.

Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου», ανέφερε η οργάνωση στην ανάρτησή της.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσόψαρα που απελευθερώνονται σε λίμνες καταστρέφουν το οικοσύστημα (Photos)

Λούτσα: Χελώνα καρέτα-καρέτα άφησε τα αβγά της σε παραλία

«Πύρινο μάτι»: Φλόγες στον ωκεανό από διαρροή αερίου – Εικόνες-σύμβολο μιας εποχής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:06