search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Εμβολιασμός: Χωρίς ραντεβού και μόνο με την ταυτότητα – Τα σχέδια της κυβέρνησης

26.07.2021 15:07
emvoliasmos_new

Κοντά στο να ενεργοποιήσει το σχέδιό της για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού και μόνο με ταυτότητα βρίσκεται η κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί για να μην χαθεί ούτε μέρα για το τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι θα θελήσουν να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα δεν θα κλείνουν ραντεβού από το embolio.gov.gr αλλά θα πηγαίνουν έξω από ένα εμβολιαστικό κέντρο και θα ζητάνε να εμβολιαστούν.

Και αυτό διότι λόγω Αυγούστου η πρόσβαση και η διαδικασία του εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ακόμα πιο εύκολη και ακόμα πιο γρήγορη.

Έκκληση Κικίλια σε νέους και άνω των 55 για εμβολιασμό

Έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας σε νέους και άνω των 55 ετών, τονίζοντας ότι οι τελευταίοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Παράλληλα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέσα στον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 12-15 ετών, ενώ σημείωσε ότι περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17.

«Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στον Δεκαπενταύγουστο, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι οι μεσαίες ηλικίες, 40-50 ετών, είναι παραδοσιακά γονείς και όσο πλησιάζει η γιορτή και ενώνεται η ελληνική οικογένεια, πρέπει όλοι να κάνουν τεστ ώστε να μη μεταφέρουν οι νέοι τον ιό στους μεγαλύτερους. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση πριν πάνε διακοπές.

«Στις νεαρότερες ηλικίες είμαι ικανοποιημένος που σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνονται και πάνε και εμβολιάζονται. Θέλω να τους πω να κάνουν το εμβόλιο πριν πάνε διακοπές. Για αυτούς υπάρχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους και πρέπει να είναι πρωτοπόροι σε αυτή την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι το ΕΣΥ θα αντέξει, όπως άντεξε ως τώρα, ενώ για τη μετάλλαξη Δέλτα ανέφερε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 12-15 ετών – Έκκληση Κικίλια σε νέους και άνω των 55 για εμβολιασμό

Άδωνις Γεωργιάδης: Μικρό το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στα μαγαζιά (Video)

Mύκονος: Στο νησί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24