search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζει τα όνειρα μας το lockdown

27.07.2021 20:58
oneiro-new

Μπορεί να μην το έχουμε καταλάβει πολλοί αλλά ο κορωνοϊός και το lockdown έχουν επίπτωση και στα όνειρα μας. Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sleep Research, λέει ότι εάν βλέπουμε στο όνειρο μας ότι είμαστε περιτριγυρισμένοι από κόσμο τότε έχουμε μεταβεί στην μετα- lockdown εποχή.


Οι ερευνητές από την Ιταλία μελέτησαν τα όνειρα 90 ανθρώπων που κάθε πρωί κατέγραφαν τι όνειρο είχαν δει το βράδυ και διαπίστωσαν ότι τόσο το περιεχόμενο των ονείρων όσο και η ποιότητα των ονείρων άλλαξαν προς θετική κατεύθυνση μετά το τέλος των lockdown.

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε σημαντικό πλήγμα τόσο στον ύπνο όσο και τα όνειρα των ανθρώπων. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κατά τη διάρκεια των lockdown ο ύπνος των ανθρώπων ήταν περισσότερο διαταραγμένος, με συχνές αφυπνίσεις, δύσκολος και τα όνειρα αποτυπώνονταν εντονότερα στη μνήμη τους, κάτι όχι ευχάριστο δεδομένου πως οι εφιάλτες γνώρισαν σημαντική αύξηση τις ημέρες του νέου κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.500 τα κρούσματα – Σε ποιες περιοχές εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο

Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35