search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:07
MENU CLOSE

Θλιβερό: Σολομοί σχεδόν… ψήθηκαν ζωντανοί μέσα στο νερό λόγω υψηλών θερμοκρασιών! (Video)

28.07.2021 14:31
solomoi-new

Θλιβερό αλλά συνέβη! Άλλο ένα τραγικό περιστατικό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σολομοί σχεδόν… ψήθηκαν ζωντανοί μέσα σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών!

Οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον Ειρηνικό ωκεανό στο ποτάμι Κολούμπια, στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να επιστρέψουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου -σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική Guardian, ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper, μπορούμε να διακρίνουμε ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπούν στον παραπόταμο και τα οποία είναι γεμάτα πληγές και κόκκινες ή λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους, εξαιτίας της έκθεσής τους σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της ΜΚΟ, το κοπάδι έστριψε απότομα σε έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον καυτό βυθό που είχε θερμοκρασίες όπως ένα «φλεγόμενο κτίριο».

Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είναι φονική για οποιοδήποτε ψάρι.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών.

«Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν» επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – 1 νεκρός 4 βαριά τραυματίες – Γέμισε η πόλη μαύρο χημικό καπνό (Video)

Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη στο Λεβερκούζεν, μαύρος καπνός πάνω από την πόλη (Photos/Video)

ΗΠΑ: Παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02