search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:50
MENU CLOSE

Μπακογιάννης: Ξεκινά η ανάπλαση στην πλατεία Συντάγματος – Να μην κουνάμε το δάχτυλο σε αυτούς που φοβούνται το εμβόλιο (video)

30.07.2021 13:08
syntagma

Για τους εμβολιασμούς αλλά και το έργο ανάπλασης στην Πλατεία Συντάγματος μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι πέρα από τους σκληροπυρηνικούς αρνητές του εμβολίου, υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν έναν φόβο γιατί όλο αυτό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα. Σε αυτούς δεν θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά να εξηγήσουμε ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου και ότι το εμβόλιο έχει ελάχιστες παρενέργειες.

Παράλληλα τόνισε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς και υπενθύμσε ότι από Δευτέρα ξεκινά ο κατ’ οίκον εμβολιασμός.

Πλατεία Συντάγματος: Το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση

Η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος θα αρχίσει σε λίγες ημέρες και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες βάσει χρονοδιαγραμμάτων, είπε ακόμη ο Κώστας Μπακογιάννης που χαρακτήρισε το έργο «φυσική συνέχεια του Μεγάλου Περιπάτου».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων που στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος είναι να προκληθεί η λιγότερη δυνατή όχληση και να μην προκληθεί κυκλοφοριακό ζήτημα.

Για τον Μεγάλο Περίπατο ανέφερε ότι πλέον έχουν εξαχθεί τα εξής συμπεράσματα:

– Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.
– Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο «σοκ»
– Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.

Για την κριτική που δέχτηκε για τον Μεγάλο Περίπατο σχολίασε ότι «όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση» και πρόσθεσε ότι «πολλοί λένε η Αθήνα δεν αλλάζει. Εγώ αρνούμαι να το αποδεχθώ».

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά ακόμη και από εμβολιασμένους

Μητσοτάκης από Κρήτη: Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες – Σπεύστε να εμβολιαστείτε

Καύσωνας – Θερμοπληξία: Πώς βοηθάμε κάποιον που καταρρέει από τη ζέστη – Οι οδηγίες του ΕΚΑΒ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31