search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Καύσωνας: Συναγερμός για τις διακοπές ρεύματος – Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ παρουσία Μητσοτάκη

02.08.2021 09:44
mitsotakis_new

Στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στη σύσκεψη. Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.

«Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τη σύσκεψη θα συντονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

– Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
– Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
– Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός ο Τεντόγλου (Videos)

Πατήσια: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα

Ρόδος: Μαίνεται η φωτιά – Τρία τα πύρινα μέτωπα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42