search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Λήξη συναγερμού στο Πεντάγωνο: Άγνωστη η αιτία του επεισοδίου με πυροβολισμούς (Video)

03.08.2021 19:06
Επιτυχία του δημοψηφίσματος στη ΠΓΔΜ «βλέπει» το αμερικανικό Πεντάγωνο - Τι λέει ο Νίμιτς - Media

Το Πεντάγωνο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού σήμερα, για περίπου μιάμιση ώρα, λόγω ενός επεισοδίου με πυροβολισμούς σε μικρή απόσταση, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας.

Στις 10.40 τοπική ώρα μεγάφωνα κάλεσαν τους εργαζομένους να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, όταν ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί από τον κοντινό σταθμό των λεωφορείων.

Γύρω στις 12.10 (19.10 ώρα Ελλάδας) ο συναγερμός έληξε, αλλά οι γειτονικοί σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι ακριβώς συνέβη.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν τραυματίες, όμως, οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών του Άρλινγκτον, της κοινότητας όπου βρίσκεται το κτίριο και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού, έκαναν λόγο για «πολλούς ασθενείς», στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δεν βρισκόταν στο Πεντάγωνο τη στιγμή του επεισοδίου. Ενημερώθηκε και «ενημερώνεται τακτικά για όλες τις νέες εξελίξεις», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.

Ο Όστιν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλι, βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη, εβδομαδιαία συνάντησή τους με τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Το Πεντάγωνο είναι επί του παρόντος σε κατάσταση συναγερμού λόγω ενός επεισοδίου στον σταθμό. Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή» ανέφερε νωρίτερα στο Twitter η υπηρεσία προστασίας του αμερικανικού στρατού.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WUSA έδειξε πλάνα στα οποία διακρίνονται πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά ακριβώς έξω από το Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά: Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε» – Μητέρα τριών παιδιών το θύμα (photos)

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Συγγενείς της νεκρής επιτέθηκαν στον 40χρονο στην Ευελπίδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24