search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Βίκος και Φεστιβάλ Δωδώνης: Υποστηρίζοντας τα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου

04.08.2021 12:41
Φεστιβάλ_Δωδώνης_Banner

Πέντε χρόνια ανοδικής πορείας συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Δωδώνης και στο πλευρό του στέκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξή της η εταιρεία Βίκος.

Η αρχική ιδέα της έναρξης του Φεστιβάλ το 2017 από το Δήμο Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ήταν να αναδειχθεί το Αρχαίο Θέατρο. Ωστόσο, πλέον, το Φεστιβάλ Δωδώνης ανάγεται σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός με διεθνή προσανατολισμό που συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής αλλά και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης συνεργάζεται διαχρονικά με καλλιτεχνικούς φορείς και πληθώρα καλλιτεχνών εγνωσμένου κύρους. Φέτος, ειδικά, υπάρχει ενεργή συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ενώ θα πραγματοποιηθούν και επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.  

Η εταιρεία Βίκος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της Ηπείρου τις τελευταίες δεκαετίες και με συνέπεια και αφοσίωση στηρίζει πρωτοβουλίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία νέων προοπτικών για την περιοχή, αναδεικνύουν τη δυναμική της και συμβάλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης εκτείνεται χρονικά από τις 28 Ιουλίου ως τις 22 Αυγούστου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06