search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Δροσιστικό ντιπ παντζαροσαλάτας

05.08.2021 07:00
yogurt+beet+dip

Κρεμώδης και δροσιστική η παντζαροσαλάτα – ντιπ, τραβάει όλα τα βλέμματα με το εντυπωσιακό της χρώμα και μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα. Είναι θρεπτική, για όλες τις εποχές και μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για τη συνταγή

1 μέτριο παντζάρι ωμό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ξεχωριστά

1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο + 1 κουταλάκι του γλυκού, ξεχωριστά

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Καθαρίστε καλά το παντζάρι εξωτερικά σε άφθονο κρύο νερό, ξεφλουδίστε το φορώντας γάντια και τρίψτε το σε ψιλό τρίφτη. Αν επιθυμείτε να το ψήσετε (είναι προτιμότερο γι’ αυτή τη συνταγή), προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 40-50 λεπτά μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Ξετυλίξτε το, αφήστε το να κρυώσει και τρίψτε το στην χοντρή μεριά του τρίφτη, για να μην λιώσει. Μεταφέρετε το τριμμένο παντζάρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μία κουταλιά ξερό δυόσμο, το σκόρδο και το αλάτι. Αφήστε τα υλικά να σταθούν για 5 λεπτά και προσθέστε το γιαούρτι και το πιπέρι. Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε τη σαλάτα- ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι και 3 ημέρες. Όσο περισσότερο μένει, τόσο καλύτερα δένουν οι γεύσεις και αναδεικνύονται τα αρώματα. Σερβίρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξερό δυόσμο και συνοδέψτε την με φρυγανισμένο ψωμί, πίτες, κομμένα ωμά λαχανικά, αλλά και κρεατικά ή πουλερικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20