search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:01
MENU CLOSE

Πρωτότυπη διάφανη τάρτα λεμόνι

06.08.2021 07:00
maxresdefault

Ένα πρωτοποριακό επιδόρπιο διάφανης λεμονόταρτας, φτιαγμένο με τραγανή βάση μπισκότων, ζελέ γκαζόζας και κρεμώδη επικάλυψη που συνδυάζει και παντρεύει διαφορετικές υφές και αρώματα.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη βάση

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

3 φλιτζάνια μπισκότα

½ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα

¼ φλιτζανιού γάλα εβαπορέ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ φλιτζανιού ξύσμα λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος)

¼ φλιτζανιού βούτυρο κρύο

Για τη διάφανη στρώση

4 φλιτζάνια αναψυκτικό λεμόνι (γκαζόζα)

½ φλιτζάνι φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι

½ φλιτζάνι ζελατίνη σκόνη, ενυδατωμένη και λιωμένη

Για την κρέμα

2 φλιτζάνια τυρί κρέμα

¼ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα

4 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος)

¼ φλιτζανιού χυμό λάιμ

2 λάιμ σε φέτες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Για τη βάση, τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε έναν πολυκόφτη και θρυμματίστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Κάντε το ίδιο και με τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή μεγάλο μούλτι και προσθέστε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, το αλάτι, το ξύσμα, το βούτυρο και τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Πολτοποιήστε τα όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Καλύψτε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών με φιλμ διαφάνειας και αδειάστε το μίγμα της βάσης, πιέζοντάς το καλά με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο και συνεχίστε με τη διάφανη στρώση. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε τα αναψυκτικά, το χυμό και τη ζελατίνη για περίπου 5 λεπτά, χωρίς να έρθει σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Κρυώστε το σε θερμοκρασία δωματίου και αδειάστε το προσεκτικά πάνω από τη βάση του μπισκότου. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Τέλος, ετοιμάστε την κρέμα, ανακατεύοντας στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο, το ξύσμα και το χυμό μέχρι να έχετε ένα πυκνό και λείο μίγμα. Τοποθετήστε το σε ένα κορνέ στο ψυγείο, για τη διακόσμηση της τάρτας. Για το στήσιμο, αφού ξεφορμάρετε προσεκτικά την τάρτα, τοποθετήστε την σε μια πιατέλα και διακοσμήστε την με ροζέτες κρέμας και φέτες λάιμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:00