search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Αστεροσκοπείο για φωτιά-Εύβοια: Πώς θα κινηθεί το μέτωπο – Πού μπορεί να ανασχεθεί (Photos)

07.08.2021 21:35
evoia_new

Την πιλοτική του εκτίμηση για την εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στη βόρεια Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στο meteo.gr, «η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr, ενώ εντάσσεται στα πλαίσια της άτυπης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας και την Ειδική Δύναμη Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας».

Στον πρώτο χάρτη, απεικονίζεται η ήδη καμένη έκταση, που ουσιαστικά καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Εύβοιας. Καταγράφονται ακόμη οι εκτιμήσεις για το πώς αναμένεται να κινηθεί η πυρκαγιά, αλλά και το σημείο όπου μπορεί να ανασχεθεί η επέκταση του πύρινου μετώπου.

«Δορυφορικές εικόνες από τον δορυφόρο Aqua MODIS της NASA το απόγευμα του Σαββάτου 07/08 αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται στην χώρα μας λόγω των πολλαπλών μεγάλων δασικών πυρκαγιών κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν τις μεγάλες εκτάσεις των πύρινων μετώπων και εκτεταμένες ζώνες καπνού να εκτείνονται προς τα νότια ως αποτέλεσμα της στροφής των ανέμων σε βόρειους τις τελευταίες ώρες σε μεγάλο βάθος της τροπόσφαιρας. Ενδεικτικό στοιχείο της έντασης των δασικών πυρκαγιών και σήμερα αποτελεί το γεγονός πως παροδικά παρατηρείται δημιουργία πυροσωρειτών (pyrocumulus) πάνω από το πλούμιο του καπνού

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Οι φλόγες «καταπίνουν» το χωριό Βουτάς – Ανησυχία για την Ιστιαία (Videos)

Φωτιές: Μάχη για να μείνουν μακριά οι φλόγες από το Γύθειο – Αναζωπύρωση στη Μέλισσα

Φωτιά στην Ηλεία: Πέρασε η πυρκαγιά στην Αρκαδία – Νέες εκκενώσεις χωριών και πληροφορίες για εγκλωβισμένους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03