search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:01
MENU CLOSE

Γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

10.08.2021 13:57
ζελε new

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά γλυκά. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και θεωρείται ιδανικό και για αρχάριους στην μαγειρική.

Υλικά για τη συνταγή (για 12 – 15 μερίδες)

6 κουτ. σούπας Ανθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα)

1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 4 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)

2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα (π.χ. φρουί ζελέ Γιώτης – διπλό οικογενειακό μέγεθος)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.

Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.

Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ.

Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. 

Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.

Προσοχή

Αλείφουμε τα μπισκότα με πινέλο και δεν τα βουτάμε μέσα στο γάλα, για να μη μουλιάσουν υπερβολικά.

Για πιο φραουλένια γεύση, στην παρασκευή του ζελέ αντικαθιστούμε τα 2 ποτήρια νερό με έτοιμο χυμό φράουλα.

Αν παραπήξει το ζελέ, πριν το απλώσουμε, δεν το πετάμε. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε σε πολύ αραιή φωτιά ώστε να ξαναγίνει κάπως ρευστό.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά λουκάνικα μπρατβουρστ ψητά με μπύρα

Συνταγή για κλασσικές και αξεπέραστες φράουλες Ρομανόφ

Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:01