search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:34
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ηράκλειο: Θέμα ωρών η ανακοίνωση μίνι lockdown

10.08.2021 12:31
irakleio_new

Σε μίνι lockdown φαίνεται ότι οδηγείται από τις επόμενες ώρες το Ηράκλειο της Κρήτης λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Cretalive, η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημέρωματα ως στις 06.00 το πρωί.
-Απαγόρευση στην εστίαση της μουσικής καθ’ ολο το 24ωρο. 

Αυτό που μέτρησε στην λήψη της σχετικής απόφασης είναι η επιδημιολογική εικόνα, με τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την οριακή κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το σύστημα υγείας. 

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε και στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά. 

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη για να μην περάσει το πύρινο μέτωπο προς Ιστιαία και Αιδηψό (Videos)

Φωτιές: Συγκινεί το βίντεο της ομάδας Up Stories με πλάνα από drone που τράβηξε ο εθελοντής που σκοτώθηκε

Stranger Things: Το Netflix παρουσίασε το teaser trailer της 4ης σεζόν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46