search
ΠΕΜΠΤΗ 13.06.2024 07:42
MENU CLOSE

Φωτιές: Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες – Προσοχή σε απάτες

11.08.2021 20:53
fire_new

Την προσοχή των πολιτών σε απάτες που σχετίζονται με τις πυρκαγιές και τις προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες εφιστά η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο απόπειρας εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που μπορεί να τους προσεγγίσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα, στο όνομα της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους από τις τελευταίες φωτιές.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «κατά το παρελθόν, κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, όπως έχει διαπιστωθεί διεθνώς, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την Πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την ‘Αμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους».

Διαβάστε επίσης

OPEN: Η Μαρία Σαγανά αποχωρεί από τον τηλεοπτικό σταθμό

Χρυσοχοΐδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είμαι παρών, και πυροσβέστης και επιτελικός

Κορωνοϊός-Γαλλία: Τέλος τα δωρεάν τεστ χωρίς συνταγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.06.2024 07:40