search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ εξετάζει άλλες τρεις πιθανές παρενέργειες των mRNA εμβολίων

11.08.2021 23:37
VACCINE_NEW

Τρεις νέες παθήσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε μικρό αριθμό ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με τα σκευάσματα τύπου mRNA εξετάζει ως παρενέργειες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με το Reuters, οι παθήσεις αυτές είναι το πολύμορφο ερύθημα, μια μορφή αλλεργικής δερματικής αντίδρασης, η σπειραματονεφρίτιδα, καθώς και το νεφρωσικό σύνδρομο, διαταραχές που σχετίζονται με τα νεφρά, εξετάζονται από την επιτροπή ασφάλειας του EMA.

Η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε από τα εμβόλια της Pfizer/BioNTec και της Moderna ήταν ένα σημείο καμπής στην πανδημία και για την επιστημονική κοινότητα, με την υψηλή αποτελεσματικότητά της κατά του κορωνοϊού, ωστόσο μερικές σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων μελετώνται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται καθημερινά παγκοσμίως.

Η Pfizer και η Moderna δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό. Πάνω από 43,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί στην ΕΕ από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με τον EMA, ενώ περισσότερες από 330 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer που αναπτύχθηκε με τη γερμανική BioNTech.

Τον περασμένο μήνα, ο EMA διαπίστωσε μια πιθανή σύνδεση μεταξύ μιας πολύ σπάνιας φλεγμονής της καρδιάς και των εμβολίων mRNA. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν τονίσει ότι τα οφέλη από αυτά τα εμβόλια υπερτερούν των όποιων κινδύνων.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: «Ελπιδοφόρες» τρεις νέες θεραπείες για την καταπολέμηση της νόσου

Κορωνοϊός-Γερμανία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους

Κορωνοϊός – Moderna: Υψηλό επίπεδο των αντισωμάτων – Εξαιρετική αντίδραση κατά του ιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:30