search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για τον πρόεδρο της Ποντιακής Ομοσπονδίας: Προκλητική και προσβλητική η Τουρκία

13.08.2021 21:13
varythimiadis_new

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Ποντιακής Ομοσπονδίας, ο οποίος είχε μεταβεί στη χώρα για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για το σύνολο των Ελλήνων

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι αποτελεί προκλητική και προσβλητική ενέργεια, όχι μόνον για τους απανταχού Ποντίους αλλά για το σύνολο των Ελλήνων. Δεν αποτελεί δε μεμονωμένο γεγονός, γιατί υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις αδικαιολόγητων απελάσεων, όπως αυτές δύο Ελληνίδων επιστημόνων στο άμεσο παρελθόν.

Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό, όπως και σε όλα τα εθνικά θέματα δεν δημαγωγεί, όπως έπραττε η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα ζητήσει τη Δευτέρα από το Υπουργείο Εξωτερικών, με κοινοβουλευτική ερώτηση, να τοποθετηθεί για τις πληροφορίες που έχει και τα μέτρα που έχει λάβει, πέραν του προαναγγελθέντος διαβήματος.

Υπογράμμισε, δε, ότι ένα όμως είναι βέβαιο: «Η κριτική που ασκήσαμε στην Κυβέρνηση, για το ότι έθεσε ως μοναδικό στόχο «ένα ήσυχο καλοκαίρι» με την Τουρκία, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, δυστυχώς επαληθεύθηκε. Η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει την αναθεωρητική στρατηγική της και τις προκλήσεις αν δεν δεσμευθεί, στο ευρωτουρκικό πλαίσιο, για διάλογο και λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».​

ΚΙΝΑΛ: Η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «μετά από ενημέρωση που είχα από το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

Οι Τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα. Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του».

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μίνι ανασχηματισμός: Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου – Αναβάθμιση Τριαντόπουλου

Τσίπρας από Ηλεία: Καταγγελίες για απουσία των εναέριων μέσων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:15